Velilerin okul isyanı
Troya Caddesi ile havaalanı arasındaki bölgedeki okul tartışması eğitim sistemine ilişkin bazı sorunların gündeme gelmesine yol açtı. Çanakkale’nin hızla gelişen Atatürk İlköğretim Okulu’nun bulunduğu bölgedeki okul gereksinimi tartışma yarattı.
Öğrenci kapasitesi anlamında söz konusu okulun bu yıl yetersiz olduğunu ileri süren öğrenci velileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin okul gereksinimi konusunda önlemler alması gerektiğini ifade ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş ise yeni okul yapılıncaya kadar kentte bulunan okullarla idare edileceğini söyledi.
Bölgedeki öğrenci velileri “Atatürk İlköğretim Okulu hem ilkokul hem ortaokul. Bu okulun normal sınıf kapasitesi 2 sınıf, ama bu yıl 5 sınıflık öğrenci var. Bu yıl yemekhane ve kantinden bir alanı sınıf yapacaklarmış. Seneye yine 5 sınıf geldiğinde okul tıkanacak” değerlendirmesi yaparken İl Milli Eğitim Müdürü “Okulun kapasitesi yetmezse ikili eğitim olacak.Ancak bununla ilgili elimizde şu an bir kayıt yok. Kayıtları elimize alınca bakıp tedbir alacağız”dedi.
Çanakkale’nin hızla gelişen i Atatürk İlköğretim Okulu’nun bulunduğu bölgedeki okul gereksinimi tartışma yarattı. Öğrenci kapasitesi anlamında söz konusu okulun bu yıl yetersiz olduğunu ileri süren öğrenci velileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin okul gereksinimi konusunda önlemleri alması gerektiğini ifade ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş ise yeni okul yapılıncaya kadar kentte bulunan okullarla idare edileceğini söyledi.
“Öğrenci sayısı fazla”
4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte bazı okullarda öğrenci kapasitesinin fazla olduğunu iddia eden vatandaşlar; “Milli Eğitim Bakanlığı’na sorunu yazdık. Valilik bakıyor dendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu konuda bir çözüm üretmiyor. Sıkıntı şu: Atatürk İlköğretim Okulu hem ilkokul hem ortaokul. Bu okulun normal sınıf kapasitesi 2 sınıf ama bu yıl 5 sınıflık öğrenci var. Bu yıl yemekhane ve kantinden bir alanı sınıf yapacaklarmış. Seneye yine 5 sınıf geldiğinde okul tıkanacak. Troya Caddesi ile havaalanı arasındaki tüm bölgeye bu okul bakıyor. Bu bölgede şu anda Çanakkale’nin en hızlı gelişen bir bölgesi. Bu sorunu kim görüp çözüm üretecek? 100000 nüfuslu şehirde bir sürü okul ikili öğretim yapacak. Burası İstanbul mu ki yer ve okul sıkıntısı oluyor?” dediler.
“Hazırdaki okullarla idare edeceğiz”
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, yeni okul yapılıncaya kadar kentte bulunan okullarla idare edileceğini ifade ederek; “Okulun kapasitesi yetmezse ikili eğitim olacak. Başka seçenekler yaratacağız. Ancak bununla ilgili elimizde şu an bir kayıt yok. Kayıtları elimize alınca bakıp tedbir alacağız. Şu anda böyle bir sıkıntımız yok. Çözüm üretilmesi demek, okul yapmak demek. Bir iki günde okul yapılır mı? Planlanıp yapılacak. Yapmak için geldik buralara ve yapıyoruz. Okul mutlaka var. Ama öğrenci sınıf mevcutları biraz kalabalık olur. Yani vatandaşın yetmiyor dediği bu. Sınıflardaki ideal rakam 30’dur. Ama siz sınıf mevcudunu 40-45 yaparsınız olur. Ama bu ideal bir şey mi? Tabi ki değil. Mecbur kalınca ne yapacağız? Vatandaşın çocuğu dışarıda kalmayacağına göre yeni okul yapılıncaya kadar hazırdaki okullarla idare edeceğiz” diye konuştu.