havadurum

Veliler isyanda

Çanakkale’de 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına başlayan öğrencilerin velileri derslerin erken saatte başlamasına ve teneffüs sürelerinin kısa olmasına tepki gösterdi. Okula başlayan çocukları için endişe eden veliler bu sistemin yıpratıcı olduğunu belirtirken 40 dakika boyunca ders dinlemek zorunda kalan öğrencilerin 5 dakikada zihinlerini dinlendiremeyeceğini ve yeni derse konsantre olamayacağını düşünüyor.

908
Sabah 06:45-07:00 saatleri arasında gelen okul servis araçları, kısa teneffüs süreleri ve sabahçı ve öğlenci olmak üzere uygulanan çifte eğitim ve öğretim sisteminde okula başlayan çocukları için endişe eden veliler bu sistemin yıpratıcı olduğunu belirtirken 40 dakika boyunca ders dinlemek zorunda kalan öğrencilerin 5 dakikada zihinlerini dinlendiremeyeceğini ve yeni derse konsantre olamayacağını düşünüyor.
 
Teneffüs sürelerinin kısaltılmasına tepki gösteren öğrenciler ile velilerin görüşleri şu şekilde:
 
 
Sinem Uras: “Teneffüs sürelerinin kısa olduğunu düşünüyorum. Çocuklar çok küçük. Sabah 07:00’de servis geliyor. Hazırlanmak ve kahvaltı için çocukların daha da erken uyanmaları gerektiğini düşünürsek çok zor. Ayrıca bu çocuklar 40 dakika ders dinliyor, zihinlerinin dinlendirmeleri gerek, ihtiyaçlarını gidermeleri gerek, motive olmaları gerek ki bir sonraki derste performans gösterebilsinler. Bu yaştaki çocuklar zaten hemen derse de konsantre olamazlar. Ben veli olarak bu durumdan şikayetçiyim. Çift öğretim onaylanacak bir şey değil. Zorunluluktan kaynaklı bir durum olduğu için katlanılabilir. Ama uzun vadede bu sistem çok yıpratıcı. Çözüm bulunmalı.”
 
 
Fatma Çelikol: “Ben bir anne olarak sabahçı ve öğlenci uygulamasına karşıyım. 06:45’te servis geliyor. Akşam çocuğu programlayıp, erken bile yatırsak yine de bu yaştaki çocuklar için oldukça yıpratıcı. Teneffüslerin kısalığından ziyade benim şikayetim erken saatte eğitim ve öğretime başlamaları.”
 
 
Özge Turhan: “5 dakika teneffüsümüz var. Birçok okulda 10 dakika teneffüs uygulandığını biliyoruz. 5 dakika teneffüs süresinde çoğu şeyi yapmıyoruz. Biraz daha uzun tutulması iyi olurdu.”
Paylaş