havadurum

Veliler isyan etti

Depreme dayanıksız gerekçesiyle okulları yıkılan Merkez İlkokulu öğrencilerinin de eğitim gördüğü Gazi Ortaokulu’nda yarı yılda yapılması planlanan değişiklik öğrenci velilerinin tepkisine yol açtı.

2102
 
Gazi Ortaokulu öğrencilerinin velileri, ikinci sömestrde öğlenci konumuna geçmesi nedeniyle duruma tepki göstererek imza toplamaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın mevzuatlarına göre ortaokulların sabahçı olacağının belirtildiğini ancak Gazi Ortaokulu öğrencilerinin ikinci yarı yılda öğlenci olmasına karşı çıkan veliler, topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na göndererek söz konusu uygulamanın iptalini isteyecek. 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısını sabahçı olarak tamamlayan Gazi Ortaokulu öğrencilerinin ikinci yarıyılı öğlenci olarak tamamlayacaklarının bildirilmesiyle harekete geçen veliler, dün basın mensuplarının karşısına geçerek bu duruma tepki gösterdiler.
 
 
Gazi Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Meral Biçici, Bakanlığın genelgesine göre ortaokulların sabahçı olması gerektiğini söyledi. Ancak bu uygulamanın Gazi Ortaokulu’nda tam tersine işlemesine tepki gösteren Biçici, veliler olarak bu uygulamaya tepki göstermek amacıyla imza topladıklarını ve imzaları Milli Eğitim Bakanlığı’na göndereceklerini dile getirdi. Gazi Ortaokulu Okul Aile Birliği tarafından yapılan açıklamada; “Bizler Çanakkale Gazi Ortaokulu öğrenci velileriyiz. 6287 sayılı kanunun uygulanmasına ilişkin olarak bizzat Milli Eğitim Bakanlığı’nın imzasıyla yayınlanmış olan genelgeye uygun olarak öğrencilerimizin ikili öğretim yapmakta olan okulda sabahçı olarak öğrenim görmektedirler. Ancak öğrendiğimize göre ikinci sömestri ortaokul öğrencisi olan çocuklarımız öğlenci yapılacaklarmış. Birçok öğrencimiz okuldan sonraki zamanlarını dershanelere gitmek ve çeşitli aktivitelerde bulunmak üzere programlanmış bulunmaktadırlar. Sabahçı çocuklarımızın öğlenci yapılmaları durumunda yaşamları altüst olacak ve öğrencilerimiz mağdur duruma düşeceklerdir. Kaldı ki bu husus kişisel tercihlere göre düzenlenecek bir konu değildir. 6287 sayılı uygulanmasına yönelik 9 Mayıs 2012 tarih 20 sayılı bakanlık genelgesi konuyu açık ve net bir şekilde “İkili öğrenim gören okullarda ortaokullar da sabahçı, ilkokullar öğlenci olacaktır” şeklinde açık, net ve tereddüde yer vermeyecek şekilde çözümlemiştir. Bunun aksine hareket etmek bakanlık genelgesini tanımamak anlamına gelecektir ki bunun bilinçli bir şekilde yapıldığını düşünmek istemiyoruz. İki okul müdürünün ve aile birliklerinin kendi aralarında yaptıkları bir protokol ile bakanlık genelgesinin amir hükmünü bertaraf etmeleri de hukuken mümkün değildir. Kaldı ki bunları yaptığı protokolde bir imza birliği de sağlanamamıştır. Bu protokolü Gazi Ortaokulu bazı idarecileri ve okul aile birliği imzalamamıştır” ifadeleri kullanıldı.
Paylaş