havadurum

Vekillerin Gezi Parkı tartışması

Çanakkale`de iskele meydanının isminin `Gezi Parkı` olarak değiştirilmesiyle ilgili öneri iki vekilin tartışmasına neden oldu.

626
 
Kentteki vatandaşlar iskele meydanı isminin `Gezi Parkı` olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Bunun üzerine konuyla ilgili önerisini kamuoyuyla paylaşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; İskele Meydanı`na Demokrasi Meydanı ismi verilmesinin barışın kenti Çanakkale`ye daha yakışacağını belirtmişti. Gezi Parkı olarak değiştirilmesi istenen İskele Meydanı konusu bu kez AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ile CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan`ı karşı karşıya getirdi.
 
 
“Ben buna itiraz ederim”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`nın kent ile ilgili yatırımlarının konuşulduğu toplantıya katılan AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, iskele meydanına Gezi Parkı isminin düşünülmesine itiraz ettiğini söyledi. Daniş; “Bunun üzerinden çok da politika yapmamalıyız. Buradaki binanın ne şekilde planlandığı ve durdurulduğu bütün şehrin malumu. Ama şimdi basından okuyoruz, belediye meclisinde bu yere isim planlanıyor. `Gezi Parkı, olsun` deniyor. Bu mudur yani. Çanakkale`nin hiçbir değeri yok, hiçbir markası yok. Yani hepimizi kuşatacak bir isim olamaz mı? O zaman ben de buna itiraz ederim. Ben de bundan incinirim” dedi.
 
“Yavuz Selim de değişsin”
AKP`li vekil Daniş`in sözleri üzerine CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise; “Çanakkale`deki sivil toplum örgütleriyle, odalarla birlikte halkın da kabullenebileceği çok güzel bir isim bulunabilir. Bu isim Gezi Parkı da olabilir. Ama eğer bundan inciniyorsanız o zaman İstanbul`daki Yavuz Selim Köprüsü`ne de bir isim bulmak lazım. Halkın kabullenebileceği, hiç kimsenin incinmeyeceği bir isim bulmak lazım. Biz, incinmeyeceğiz. İncinme konusunu kendimize göre değil topluma göre değerlendireceğiz” diye konuştu. Öte yandan Çanakkale Kent Konseyi de iskele meydanı isminin belirlenmesi için kentlilerin görüş ve önerilerini alma amacıyla “İskele Sizin İsim de Sizden Olsun” sloganıyla çalışma başlatmıştı.
Paylaş