havadurum

Vekil Başkan Erkek’ten bomba açıklama!

Günlerdir süren yat limanın yeriyle ilgili tartışmaları sessiz sedasız izleyen Çanakkale Belediyesi’nden çok konuşulacak açıklama Başkan Vekili Muharrem Erkek’ten geldi.

1327
`Yat limanı yeri uygun değil’
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Başkan Vekili Muharrem Erkek, herkesin merak ettiği konuya açıklık getirdi. Yat Limanı için belirlenen yeri doğru bulmadığını ifade eden Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek; “Yat limanı meclisin onayından geçmedi. Bu projeyi denizden anlayanların bir kısmı uygun görüyor bir kısmı görmüyor. Ancak Çanakkale’nin iyi bir yat limanına ihtiyacı var. Ama yer bence başka bir yer olmalı” dedi.
 
Forum AVM yatırım yapabilir
Çanakkale Kamuoyu, Forum Alışveriş Merkezi yapımı ile Yat Limanının yapılacağı alana odaklanmış durumda. Bir görüşe göre alış veriş merkezinin yapımına Yat Limanı projesinin gerçekleşmesi hız verecek. Ancak Çanakkale Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, forum alış veriş merkezi yapımının firmanın takdirinde olduğunu belirterek,  “Forum Alışveriş Merkezi yapımı ilgili firmanın takdirinde. Alışveriş merkezi yapılabilir sıkıntı yok” dedi.
 
Çanakkale Kamuoyu, Forum Alışveriş Merkezi yapımı ile Yat Limanının yapılacağı alana odaklanmış durumda. Bir görüşe göre alış veriş merkezinin yapımına Yat Limanı projesinin gerçekleşmesi hız verecek. Yat Limanına gelen turistlerin ‘çarşı caddesine gelerek alış veriş yapacağı caddeye hareket getireceği’ görüşünü de bu tez adeta çürütüyor. Çünkü kamuoyunda yat limanına yakın bir yere yapılan alış veriş merkezinin ilgi odağı olacağı görüşü hakim. Çanakkale Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, forum alış veriş merkezi yapımının firmanın takdirinde olduğunu belirtti. Erkek ayrıca, Yat limanının yapılacağı yeri doğru bulmadığını ifade etti.
 
“Kimse kafasına göre tesis yapamaz”
Forum Alışveriş Merkezinin yapılacağı bölge ile eski AKFA fabrikasının bulunduğu alana yapılacak yatırımlarla ilgili görüşlerini açıklayan Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek; “Forum Alışveriş Merkezi, ilgili firmanın takdirinde olan bir şey. Özel mülkiyet. Alışveriş merkezi yapılabilir sıkıntı yok. Forum Alışveriş Merkezi konusunda bir sıkıntı yok. Yapmak isterlerse yaparlar. AKFA alanı özel proje alanıdır. AKFA ve onun sırası, orayı özel proje alanı olarak belirledik. Orada öncelik de kamuya açık tesislerdir.  Spor alanı, turistik tesis, cafe’ler, restoranlar gibi tesislere öncelik veriyoruz. Orasını özel proje alanı olarak düzenledik. Orayla ilgili yapılacak olan tesisin meclisin onayından geçmesi lazım. Kimse oraya kafasına göre tesis yapamaz” dedi.
 
“Yeri Doğru değil”
Yat Limanı için belirlenen yeri doğru bulmadığını ifade eden Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek; “Yat limanı meclisin onayından geçmedi. Zaten yat limanı denizde olan bir şey. Yat limanı için şu anda tartışılan yer Sarısığlar Koyu. Ben bu konunun uzmanı değilim ben hukukçuyum. Denizden anlayanların bir kısmı uygun görüyor bir kısmı görmüyor. Tartışma var. Biz de izliyor takip ediyoruz. Çanakkale’nin iyi bir yat limanına ihtiyacı var. Ama yer neresi olmalı? Bence orası değil. Başka bir yer. Benim edindiğim kanaat bu” dedi.
Paylaş