Vatandaşlardan ikinci ve üçüncü üniversiteye destek

Çanakkale’de Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı üniversitesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulması düşünülen üniversitelerle ilgili girişimlere Çanakkaleli vatandaşlar destek verdi. Yeni üniversitelere olumlu bakan vatandaşlar, yeni üniversitelerin kurulmasıyla Çanakkale’nin bulunduğu konumdan daha ileriye gideceğine inandıklarını dile getirdiler.

445
Vatandaşlar Çanakkale’nin üniversite şehri olarak anılmasının, eğitim ve öğretimde tercih edilmesinin kente kültürel, ekonomik ve sosyal anlamda katkılar sağlayacağını belirterek, yeni iş kollarının yaratılacağını ve yeni yatırımların yapılacağına inanıyor. Yeni üniversitelere olumlu bakan vatandaşlar, yeni üniversitelerin kurulmasıyla Çanakkale’nin bulunduğu konumdan daha ileriye gideceğine inandıklarını dile getirdiler. İşte Çanakkalelilerin hem Vakıf Üniversitesi hem de yeni üniversiteler ile ilgili görüşleri şu şekilde:
 
 
Yücel Geçim;
“Çanakkale’nin bir üniversite şehri ve eğitim, öğretim merkezine dönüştürülmesinden esnaf olarak çok memnunum. İkinci ve üniversitenin açılması Çanakkale’de ekonomik hayata hareketlilik getirir. Halkın kültür seviyesi yükselir. ÇOMÜ’de verilen eğitimin kalitesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Eğitim önce ailede başlar, bunun yanında okulun rolü büyüktür. Öğrenciler de okullarda aldıkları eğitimle yetinmemeli, her alanda kendilerini geliştirme yolu aramalıdır.”
 
 
Hasan Hüseyin Maltepe;
“Ben Çanakkale’deki üniversitenin her geçen gün geliştiğine inanıyorum. Kaliteli öğretim üyeleri ve profesörler yetiştiği ve görev aldığı sürece okul sayısının artması olumlu. Bir eğitim seferberliği var. Halkın daha fazla oranda eğitim ve öğretim almasına olanak sağlanmalı, yeni nesil mutlaka üniversite tahsili almış olmalı. Ben bir eğitimci olarak ikinci ve üçüncü üniversitenin açılmasını destekliyorum. Çanakkale’de ilk açıldığı zaman ÇOMÜ’de öğrenci sayısı azdı, gittikçe daha fazla tercih edilen bir duruma geldi. Bence kalite artsın. Rekabet olsun, bu eğitim seviyesini yükseltir.”
 
 
Mehmet Yılmaz;
“Çanakkale’de üniversite sayısının artmasına olumlu bakıyorum. Ekonominin canlanması ve canlanırken kente zarar vermeden ve çevreyi kirletmeden bir yatırımın gerçekleştiriliyor olması güzel. Şu anda ÇOMÜ’nün eğitim kalitesi ve başarı ivmesi gün geçtikçe iyiye gidiyor. Üniversitenin kente büyük katkısı var. Eksisi yok, artısı var. Hatta ikinci ve üçüncü üniversitenin açılacak olması iş yapma potansiyelini de artırır. Kentte yeni yurtlar açılır, yurtçuluk işi önem kazanır. Vatandaşlar yeni iş kollarına atılır, kent büyür. İnsanlar yatırım yapacağız, ama ne yapalım diye düşünüyor. Bunun yanında var olan işletmeler de hizmet kalitelerini artırır. Restaurantlar iş potansiyelini yükseltir, yeni mekanlar açılır. Üniversitenin açılması bir yatırımdır, paranın çıkış noktasından değil, giriş noktasından bakmak önemlidir. Bir alışveriş merkezi açarsanız, başka sermaye grupları kentteki parayı dışarı götürür, ama üniversite potansiyeli itibari ile sürekliliği olan ve kente para akışı sağlayan bir durumdadır.”
Paylaş