havadurum

Vatandaşın makam saltanatı tepkisi ağır oldu

Çanakkale’de bazı bürokratların makam araçlarını amaç dışı kullanması vatandaşların sert tepkisine yol açtı. Gazetemizin gündeme getirdiği konu ile ilgili düşüncelerini aldığımız vatandaşlar, makam araçlarını amaç dışı kullanan bürokratları vatan haini olmakla suçladı.

1013
Çanakkale Olay Gazetesi’nin “Makam saltanatı!..” başlığıyla yayınladığı haberinin yankıları kentte sürüyor. Çanakkale’deki bazı milletvekilleri ile siyasetçilerin sessiz kaldığı makam araçlarının amaç dışı kullanılması ile ilgili haberin ardından en sert tepki vatandaşlardan geldi. Makam araçlarını özel işlerinde kullanan bürokratlara tepki gösteren vatandaşlar; “Türkiye’nin genelinde bu böyle. Bu iş düzelmez. Bu böyle gider. Onlar arabalarıyla gezip dursun. Çanakkale iki adımlık yer. Yürüyerek bile gidecekleri yerlere giderler. Haram olsun verdiğimiz vergiler” dediler. Makam araçlarının amaç dışı kullanılmasını doğru bulmayan bazı vatandaşlar, “Makam araçlarının amaç dışı kullanılmasını istememiz için vatan haini olmamız lazım. Vatan haini olmadığımıza göre makam araçlarının amaç dışı kullanılmasını istemiyoruz” derken, vatandaşlardan bazıları ise kentte büyük yankı uyandıran haberin ardından bürokratları savunan Vali Güngör Azim Tuna’nın açıklamalarını ise yanlış bulduklarını ifade ettiler.
 
İşte o tepkiler
 
 
Kayhan Yantıra
“Makam araçlarının amaç dışı kullanılması yanlış bir olay. Makam aracı gereğinde kullanılması lazım. Vali beyinde açıklamalarını son derece yanlış buluyorum. Çok çalışıyor ne demek? Çok çalışan adam makam arabasını görev gereği kullanmalı. Görev dışı kullanılması çok yanlış.”
 
 
Mustafa Akar
“Makam araçlarının amaç dışı kullanılmasını sakıncalı buluyorum. Bu doğru değil. Makam araçlarının hizmet dışında kullanılmasını istemiyoruz. Makam araçları özel işlerde kullanılır mı? Çocuklarını okullara makam araçlarıyla bırakmaları yasak.”
 
 
Yusuf Sezer
“Makam araçlarının amaç dışı kullanılmasını istememiz için vatan haini olmamız lazım. Vatan haini olmadı-ğımıza göre makam araçlarının amaç dışı kullanılmasını istemiyoruz.”
 
 
Ali Koşik
“Makam araçlarının amaç dışı kullanılmasını doğru bulmuyorum. Bunu da hiçbir zaman doğru bulmam. Kesinlikle buna karşıyım ve desteklemiyorum.”
 
 
Sefa Çetin
“Vatandaş olarak bunu doğru karşılamıyorum. O araç ona işinden evine evinden işine gidip gelebilmesi için verilmiştir. O aracı kendi özel işlerinde kullanamaz. Bu araçlar devletin malıdır. Onun için ben buna karşıyım.”
Paylaş