Vatandaşa otobüs zammı şoku

Çanakkale`de vatandaşlar otobüs zammını otobüste öğrenince şaşkınlık yaşadı. 1 Haziran 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe giren otobüs zammından haberi olmayan vatandaşlar 1,5 liradan 1,65`e yükselince şaşkınlığını gizleyemezken, zammı çok bulan halk kısa mesafe için uygun görülen rakamların astronomik olduğunu söyledi.

1090
1 Haziran 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe giren otobüs zammından haberi olmayan vatandaşlar 1,5 liradan 1,65`e yükselince şaşkınlığını gizleyemezken, zammı çok bulan halk kısa mesafe için uygun görülen rakamların astronomik olduğunu söyledi. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati Gürses Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında alınan kararla tam biletin 1.500 liradan, 1.65`e, öğrenci biletinin ise 0,90 kuruştan, 1.10 kuruşa yükseldiğini belirterek kararın 1 Haziran 2013 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini ifade etti. Belediye Meclisi`nin aldığı karara göre komisyonun 90 kuruş olan öğrenci ücretini 1,10 TL`ye, 1,5 TL olan tam bilet ücretinin de 1,65 TL`ye çıkarmasına vatandaşlar tepki gösterdi.
 
 
Orhan Beybudav: Ben Azerbaycanlıyım. Çanakkale`de öğrenciyim. Azerbaycan`da petrol ucuz, ulaşım ücreti de uygun. Kıyaslama yapınca burada okuyan bir öğrenci olarak çok fazla buluyorum. Öğrenci bileti de pahalı, tam bilet de. Ben üniversitenin orada biniyorum, çoğu zaman da indi-bindi yapıyorum, ya da 2-3 durak sonra iniyorum. Ama aynı parayı veriyorum. Durağa ve mesafeye göre ayarlanma yapılsa daha adil olur.
 
 
Mustafa Yağcı: Çanakkale`de otobüs ücretleri mesafeyi baz aldığınızda başka illere göre son derece pahalı. Ben Edirneliyim. Edirne büyük şehir ve orada tam bilet 1,5 lira ve ben mesela Otogar`dan Kapıkuleye kadar bu paraya gidiyorum. Burada birkaç durak sonra iniyorsun, 1.65 lira ödüyorsun. Bence çok fazla.
 
 
Efe Barayda: Ben öğrenciyim ve her gün Güzelyalı`dan merkeze gelmek zorundayım. Otobüs zammını otobüste öğrendim, şaşırdım. Duymamıştım. Bu sene öğrenci kartı da çıkaramadım. Açıkçası Güzelyalı`da oturan ve çift kat ücret ödeyen biri olarak çok fazla buluyorum. Çanakkale küçük yer, yol ücreti daha makul olmalı.
 
 
Oğuzhan Cirit: Ben öğrenciyim, bu sene geç kaldım, kart çıkaramadım. Otobüste öğrendim zammı, ona göre hazırlıklı değildi çoğu kişi. Şok oldum açıkçası. Bilseydim ona göre kartımı doldurur yola çıkardım.
Paylaş