havadurum

Vatandaş sahillerine sahip çıkıyor…

Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu Yat Limanın yapılmasının planlandığı bölgeden başlayarak Kolin Otel ve Sarıçay’ın denizle buluştuğu alana kadar olan bölgede inceleme ve tespit çalışmasını sürdürüyor. Çalışmanın Nisan ayı sonuna kadar süreceği ardından bir rapor yayınlanacağı bildirildi.

584
Durum tespiti kapsamında inceleme çalışmaları hakkında bilgiler veren Sahiller Hepimizin Çalışma Gurubu Kolaylaştırıcısı Leyla Yavuz; “Mevcut sahillerimizin tespit çalışması fotoğraflama ve film çekimi yapılıyor. Santim, santim, metre, metre tespit yapılıyor. Çalışma kapsamında yeni kordona kadar olan kısmı belgelendi. Sahillerin durumu, kıyı şeridini işgal etmiş yapılar tespit edildi. Kirlilikler ya da temizlikler ,durum neyse tespiti yapıldı. Çıplak durumunun belgelemesini yapıyoruz” dedi.
 
 
Sahiller Hepimizin Çalışma Grubu durum tespiti kapsamında inceleme ve tespit çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Sahiller Hepimizin Çalışma Gurubu Kolaylaştırıcısı Leyla Yavuz; “Mevcut sahillerimizin tespit çalışması fotoğraflama ve film çekimi yapılıyor.  Santim, santim, metre, metre tespit yapılıyor. Çalışma kapsamında yeni kordona kadar olan kısmı belgelendi. Sahillerin durumu, kıyı şeridini işgal etmiş yapılar tespit edildi. Kirlilikler ya da temizlikler durum neyse tespiti yapıldı. Çıplak durumunun belgelemesini yapıyoruz” dedi.
 
Yavuz şunları söyledi; “Bu belgelemenin üzerinden buradaki resmi plan durumu incelenecek. Belediye imar müdürlüğü ile ortak  bir çalışma yapılarak  bazı veriler tespit edilecek. Daha sonra bunların üzerinde bir öneri geliştirilmeye çalışılacak. Sahillerimizin kullanımına ilişkin öneriler geliştirilecek. Bu öneriler rapor haline dönüştürülecek. İmardaki plan, imar durumları buradaki problemler ve bunlara ilişkin sorumlular belgelenecek. Bilimsel düzeyde üniversitedeki ilgili fakültelerin akademisyenlerin katılımı ile öneri raporu hazırlanacak. Kent Konseyi genel kurulunda görüşülecek, tartışma yapılacak. İlgili olan başta belediye olmak üzere sahilin kullanımı ile ilgili kamu kurumları ve özel kişilerle de özel mülkiyetleri olanlarda ortak görüşmeler yapılacak. Temel hedef kıyı şeridinin gerek Çanakkale, gerek il dışından kente gelen turist yada seyahat edenlerin hem denizi, hem kıyısı ile lokantaları eğlence alanları, denizden yararlanmak isteyenlerin kullanabilme olanakları araştırılacak. Çalışmalar Nisan ayı sonunda tamamlanacak. O bölgenin parça parça değil bütünsel planı ortaya çıkarılacak. Bütünsel bir plan hazırlanması için çalışma yapılacak.”
 
Paylaş