Vatandaş değişime ve gelişime sıcak bakıyor

Çanakkale Belediyesi Hizmet Binasının mevcut halinin yetersiz ve birimlerinin dağınık olduğunu belirten vatandaşlar Yeşil Bina Projesi’ne olumlu bakıyor. Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi projesi ile ilgili vatandaşlar Çanakkale’de son 10 yılda gösterilen değişime ve kentsel dönüşüme belediye hizmet binası ile destek verilmesini ayrıca kent kültür hayatına katkı sunacağını düşündükleri kültür merkezi yapımına olumlu yaklaşıyor.

341
Kentin ihtiyacı olan yatırımların gerçekleştirildiğini ifade eden vatandaşlar, hızla büyüyen Çanakkale’de belediye binasının da yenilenmesi gerektiğini dile getirdiler. Vatandaşlar, son yıllarda şehir planlamasına ve çevre düzenlenmesine önem verilmesini takdirle karşılarken, bazı vatandaşlar da yeni belediye binası için harcanacak olan paranın yüksek olmasını eleştirdi.
 
Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin DüzenlenmesiÊprojesi ile ilgili vatandaşlar Çanakkale’de son 10 yılda gösterilen değişime ve kentsel dönüşüme belediyenin de ayak uydurması gerektiğini söyleyerek sıcak bakıyor. Belediyenin çalışmalarını olumlu karşılayan vatandaşların, en son yatırım olan yeni hizmet binası ile ilgili düşünceleri şu şekilde:
 
 
Halil Cansız: “Şu güne kadar belediyenin ve başkanın yaptığı işleri izliyorum. Kordon düzenlemesi, İnönü Köprüsü ve Yeni kordon projesi gayet güzel. İyi işler yapılıyor, belediye binasının da yenilenmesi gerekiyordu. Şu anki hali yetersiz, çevresi de yeşillendirilse ve değişse güzel olur. Son yıllarda şehri planlamasına ve çevre düzenlenmesine önem verilmesini takdirle karşılıyorum. Çanakkale’ye hayırlı olmasını umut ediyorum.”
 
 
Yrd.Doç.Dr.Hüseyin Sarı: “Ben yeni yapılacak projelere karşı değilim, ama yüksek maliyetle yapılacak olan bu projeye karşıyım. Ona kadar Çanakkale’de çözülmesi gereken çok sorun var. Çarşı içinde ve kordonda vızır vızır gezen motosiklet ve bisikletlerden çok şikayetçiyim. Çarşıda eşimin üstüne sürüyorlar. Yayalar ve özellikle yaşlı insanlar için bu motorlu taşıtlar ciddi tehlike yaratıyor. Defalarca sorunu dile getirdik. Bir kentte buna nasıl çözüm bulamıyorum, şaşırıyorum. Bizim sorunlarımıza duyarsız kalmasınlar, bina yeşil mi, başka renk mi? Beni çok ilgilendirmiyor.”
 
 
Özkan Adalı; “Ben mesleğim gereği çok il gezdim. Her ilde belediyenin binası en az valilik binası kadar görkemli. Bizim ilimizde neden öyle olmasın? Biz de burada belediyeyi paspal şekilde görmek istemiyoruz. Kente yakışır şekilde olmasını isterim, Kültür Merkezi eksikliği sorunun da çözülecek olması gayet isabetli.”
 
 
Ferit Candeğer: “Bence Çanakkale’ye yakışan bir proje. Çanakkale hızla büyüyor. Şu anki belediyenin mevcut hizmet binası yetersiz ve birimler dağınık. Son teknoloji ile yapılacağına göre maliyetin yüksek olması doğaldır. Türkiye’de o kadar çok yere, o kadar yatırım yapılıyor ki kentte 100 yıl sonra bile yaşayacak olan bir binanın ona uygun düşünülmesi ve projelendirilmesi gerekir. Zaten dünyada 3 boğazdan biri Çanakkale’nin bir köy gibi kalması şimdiye kadar gelişememesi handikaptır. Bunun farkına varıldı ki son 10 yıldır iyi hamleler yapılıyor. Gelişim ve değişim her alanda ihtiyaçsa belediyenin de binasını yenileyerek buna ayak uydurması gerekir.”
Paylaş