havadurum

Vatan Şaşmaz son yolculuğuna uğurlanıyor

463

 Çanakkale Biga doğumlu ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, Beşiktaş`taki Conrad Otel`de geçtiğimiz gün eski manken Filiz Aker tarafından öldürüldü. Aker daha sonra aynı tabancayla intihar etti. Ünlü sunucunun iki yıl önce evlendiği Yasemin Adalı`nın  ise 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Acı haberi ailesinin yanında Tarsus`ta tatildeyken öğrenen Yasemin Adalı, İstanbul`a gelmek için dün yola çıktı. Vatan Şaşmaz`ın, otel odasında korkunç bir cinayete kurban gitmeden sadece bir gün önce doğacak çocuğunun cinsiyetinin belli olduğu belirtildi.

 
“Baba olmayı çok istiyorum”
Vatan Şaşmaz, 29 Eylül 2015’te yaptığı açıklamada; “Baba olmayı çok istiyorum. Çocuk kararı olmasaydı evlenmez beraber yaşamaya devam ederdim. Ben de eşim de evlilik meraklısı insanlar değiliz. Artık 20’li yaşlarda da değiliz. Ben 41 yaşındayım, eşim 38. Belli bir yaştan sonra evlenmenin bir esprisi kalmıyor. Önemli olan aile olabilmek” açıklamasında bulunmuştu.
 
"Paranoyak bir insanın gazabına uğradı"
Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz`ın yakınları dün ayrıca Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yaptı. Ünlü sunucu Şaşmaz`ın dayısı Mete Yılmaz, Şaşmaz`ın tuzağa düşürüldüğünü söyleyerek, "Kendisi de tanımıyor tuzağa düşürülmüş. Geçekten kendi elleriyle kazıdığı ve şu mesleği büyük duayeni olmak için yapan bir çocuktu. Gerçekten geleceğin Halit Kıvanç`ını kaybettik. Olacak şey değil inanamadık biz de. Paranoyak bir insanın gazabına uğradı. Hayat dolu bir çocuktu çok samimi duygusal ve iyi niyetli bir çocuktu. İddialarla ilgili bir şey söylemiyoruz. Gerçekler ortaya çıkacak. Diğer tarafın yeğeni de kendi teyzesi hakkında açıklama yaptı. Gerçekler ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı.

Cenazesi bugün kaldırılacak
Yapımcı ve menajer Polat Yağcı, kişisel Instagram hesabı üzerinden geçtiğimiz gün öldürülen ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz`ın cenaze töreninin tarihini ve yerini duyurdu. Yağcı, yaptığı paylaşımda "Sevgili Vatan Şaşmaz`ın cenazesi, 29 Ağustos Salı günü öğlen namazına müteakiben Güzeltepe Birlik Camii`nde (Nato Yolu Ata 2 Sitesi Karşısı Çengelköy / Üsküdar) sonrasında Çengelköy Mezarlığı`na defnedilecektir" ifadelerini kullandı.  

Vatan şaşmaz kimdir?
1974 senesinde dünyaya gelen Vatan Şaşmaz aslen Çanakkalelidir. Vatan Şaşmaz Çapa Ortaokulu, Şehremini Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. 2002 yılında Çocuklar Duymasın dizisine Engin karakteri ile oyunculuk hayatına adım atan Vatan Şaşmaz Magazin Gazetecileri Derneği tarafından en iyi erkek sunucu seçilmiştir. Bir çok programın sunuculuğunu yapan Vatan Şaşmaz oyunculuk kariyerindede yine bir çok dizide rol almış son olarak yazarlığa adım atmış ve Öteki Yüzüm Gri isimli bir kitap yazmıştır. Günümüzde birçok TV kanalındaki programlarda ve çeşitli organizasyonlarda sunuculuk yapan Vatan Şaşmaz, bir süre boyunca TRT Spor’da yayınlanan Taraftar Yarışıyor adlı programı sunmuştur. Öte yandan bir süre boyunca da TVem kanalında yayınlanan Vatan Mutfağı adlı yemek programını sunmuştur. 14 Temmuz 2011 tarihinde İngiltere`de konsoloslukta Nurşen Kocayaş ile dünya evine giren Vatan Şaşmaz, Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi`nde 10 Ocak 2014 tarihinde anlaşmalı boşanma kararıyla 2,5 yıl süren evliliğinden tek celsede boşandı. Ardından 13 Eylül 2015 tarihinde Vatan Şaşmaz, bir yıldır birlikte olduğu mimar Yasemin Adalı ile evlendi. Beşiktaş`ta ünlü bir otelde Vatan Şaşmaz, Filiz Aker tarafından vurularak öldürüldü. Aker daha sonra intihar etti. Şaşmaz`ın sırtından dört el ateş açılarak vurulduğu, Aker`in de başına ateş açarak intihar ettiği tespit edildi. 
 
Filiz Aker kimdir?
Filiz Aker, 1963 yılında dünyaya geldi. 54 yaşında olan Filiz Aker, bir süre boyunca mankenlik yaptı, aynı zamanda çeşitli sinema filmlerinde rol aldı. Cumhuriyet Gazetesi’nin 1990 yılında yaptığı bir habere göre manken Filiz Aker kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmış. Aynı zamanda Filiz Aker’in İnsan Avcıları, Alman Avrat 40 Bin Mark, Sürgün, Kurtlar Geceyi Sever, Vahşi ve Güzel adlı filmlerde boy gösterdiği görülüyor. Filiz Aker ile bir dönem adı aşk dedikodularına karışan eski TÜRK- İş Genel Sekreteri, eski Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizer, 6 Ağustos 1999 günü Zonguldak’taki evinin önünde silahlı saldırıya uğradı.Cengiz Balık’ın silahından çıkan 13 kurşunla yaralanan Denizer, hayatını kaybetti. Polis, sabıkalı Balık’ın cinayeti “40 milyon lira borç için işlediği”ni belirtti ancak olayın ardında başka isimlerin olup olmadığı aydınlatılamadı.
(Şebnem Özer)
Paylaş