havadurum

Vali Tuna turizm sektörüne odaklandı

Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale’deki turizm sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

519
 
Çanakkale Valiliği Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Güngör Azim Tuna, kentteki turizm sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çanakkale’de turizm sektörünün önemine değinen Vali Tuna; “Turizm sektörünün ayrı bir yeri var. Her fırsatta önceliğin turizme ait olması gerektiğini ifade ediyoruz. Tamamen bu konuya odaklanmış durumdayız. Yurt içi ve yurt dışı organizasyonlara katılımı destekliyoruz. Bununla ilgili kararlarımızı aldık. Çanakkale’deki kurum ve kuruluşlar olmak üzere turizm sektörünün bütün aktörleri ile birlikte hem fikiriz hem de bundan sonra ilimizin tanıtımına ağırlık vereceğiz. Turizmde marka kent olma yönünde stratejik planlama çalışmamız var. İlimizin tüm değerlerini keşfetmeye çalışıyoruz. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan başlattığımız proje devam ediyor. Şubat ayı sonuna kadar devam edecek” dedi.
 
“EMİTT Fuarı’nda ilimizi temsil edeceğiz”
Çanakkale olarak EMİTT Fuarı’na ciddi bir şekilde hazırlandıklarını belirten Vali Tuna; “İstanbul’daki EMİTT Fuarı için çok ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Masrafı önemsemiyoruz çünkü geleceğe yatırım yaptığımızı düşünüyoruz. Abide maketi ve Truva Atı şu anda yapılıyor. Çanakkale’nin tırı yer alacak. Abidenin önünde temsili askerler ve Truva Atı’nın önünde ise Helen ile Paris sembolleri olacak. Fuarda kullanacağımız malzemeleri yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarında kullanacağız. Güçlü bir şekilde ilimizi fuarda temsil edeceğiz. EMİTT Fuarı’nda kısıtlı bir alanda verimi nasıl alabiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Bu tür fuarlara katılırken, bir sene öncesinden çok geniş bir yeri garanti etmemiz lazım. 70-80 metrekare bir alan bize yetmiyor. Bunu en az 150-200 metrekare bir alana çevirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
 
Çanakkale’de turizm zirvesi
Çanakkale’de turizm sektörü aktörlerinin katılacağı geniş bir katılımlı turizm zirvesi gerçekleştirilecek. Turizm zirvesinde sektör sorunlarının masaya yatırılacağını ifade eden Vali Tuna; “27 Ocak Cuma günü saat 21.00 de Kolin Otel de bir turizm zirvesi yapıyoruz. Bu turizm zirvesine sektörün bütün aktörlerini davet ettik. Burada herkese söz vereceğiz. Bunun sonuçlarını da bir rapor haline getirip, tekrar katılımcılara ileteceğiz. Bunu senede en az iki defa yapmayı planlıyoruz. Bunu sadece turizm alanında değil diğer alanlarda da yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Tuna’dan müze müjdesi
Troia Müzesi ile ilgili de müjde veren Vali Tuna, Truva Antik Kenti’ne 800 metre uzaklıktaki bir hazine arazisinde Troia Müzesi için yer tahsis edildiğini anımsattı. Söz konusu alana yapılması planlanan Troia Müzesi için 2,5 milyon liranın hazır olduğunu belirten Vali Tuna, bu yıl içerisinde 2,5 milyon lira daha olmak üzere toplam 5 milyon liranın toparlanacağını kaydetti.
 
Tuna; “Troia Müzesi ile ilgili geçen hafta sayın bakan ile bir görüşme yaptık. Müze ile ilgili güzel haberler aldık. Troia Müzesi, Truva’nın olduğu alana 800 metre uzaklıktaki bir hazine arazisi üzerinde bir müze yeri tahsis edilmiş durumdaydı. 4 katlı bir yapı düşünülüyor. Şu anda 2,5 milyon lira civarında bir paranın hazır olduğu ve bu yıl için 2,5 milyon lira daha olmak üzere toplam da 5 milyon lira gibi bir rakamın çok rahat bir şekilde toparlanabileceğini ifade ettiler. Şu anda uygulama projesi için start verildi. Uygula projesi için 6 ay ön görülüyor. En geç Ağustos gibi bu bitmiş olacak ve Eylül ayı ihale ayı. Yani 2012 eylül ayı olarak bu işe başlamayı ve en geç 2 yıl içerisinde de bunu bitirmeyi planlıyoruz. Muhtemelen de 2013 yılının sonunda bunun biteceğini söylüyorlar” dedi.
 
Gelibolu Yarımadası’na yapılacak olan Panorama Müzesi’ni de bir sene içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Vali Tuna, Hamidiye Tabyaları ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir çalışma yaptığını anımsattı. Öncelikli hedeflerinin 2015 Çanakkale Ajansı’nı bir an önce kurmak olduğunu dile getiren Vali Tuna, Troia Müzesi, Hamidiye Tabyaları ve diğer yatırımlar açısından 2012 yılının önemli bir yıl olacağını belirtti.
Paylaş