havadurum

Vali Tuna tayiniyle ilgili ilk kez konuştu

"Hükümetimizin takdiridir. Saygı duyuyoruz”
Eskişehir`e atanan Vali Güngör Azim Tuna, kentin marka değerlerinin tanıtıldığı ve Çin’in Şangay şehrinde Türkiye’nin onur konuğu olduğu Uluslararası Gıda Fuarı dönüşünde düzenlediği basın toplantısında tayini ile ilgili sorulara da yanıt verdi.
Toplantıda tayiniyle ilgili de ilk kez konuşan Vali Tuna; üstüne basa basa “Hükümetimizin takdiridir” dedi. Hükümetin kararına saygı duyduğunu da belirten Vali Tuna; bir gazetecinin “Çevre konusuyla ilgili yeni valiyle görüşmeleriniz olacak mı?” şeklindeki soruya ise; “Bu konuda düşüncelerimizi ve değerlendirmelerimizi gerek yazılı gerekse sözlü olarak aktaracağız. Tabii takdir kendilerinindir” yanıtını verdi.

954
Çin gezisi dönüşü basın toplantısı düzenleyen Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale heyeti olarak Çin`de yaptıkları görüşümlere değindi. Toplantıda ayrıca tayiniyle ilgili de ilk kez konuşan Vali Tuna; üstüne basa basa “Hükümetimizin takdiridir” dedi. Hükümetin takdiri olarak değerlendirdiği tayine saygı duyduğunu belirten Vali Tuna; işleri Çanakkale`ye atanan yeni valinin devam ettireceğini ifade etti. Bir gazetecinin “Çevre konusuyla ilgili yeni valiyle görüşmeleriniz olacak mı?” şeklindeki sorusuna ise Vali Tuna, çevre konusunda düşüncelerini ve değerlendirmelerini gerek yazılı gerekse sözlü olarak yeni valiye aktaracağını söyledi.
 
 
“İhracatımız artış gösterecek”
Çin`in Şangay kentinde 7-9 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Gıda Fuarı`ndaki izlenimlerini kamuoyuyla paylaşan Vali Tuna; "Çin sadece Çanakkale için değil, Türkiye için çok önemli dünya devi bir ülke. Dünyanın her tarafından birçok şeye ihtiyacı var. Yeter ki siz sunmayı bilin. Bunu rahatlıkla pazarlayabileceğiniz, satabileceğiniz ve ihraç edebileceğiniz bir ülke. Bizim Çin`e olan gıda ve tarım ürünleri ihracatımız oldukça önemli bir şekilde artış gösterecek. Bunda fuara katılan Çanakkale`nin de payı olacak. Güzel görüşmeler yapıldı" dedi.
 
“Çanakkale sevdamız bitmeyecek”
Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir`e tayinini hükümetin takdiri olarak değerlendirdi. Bu karara saygı duyduğunu belirten Vali Tuna, konu ile ilgili yorum yapmaktan da kaçındı. Vali Tuna; “Daha biz de yeni alışmaya çalışıyoruz bu habere. Bizim memuriyet hayatında bu işler biraz ani gelişebiliyor. Her zaman bir tayine muhatap olma durumu söz konusu olabiliyor. Bu terfiyen veya tam tersi olabiliyor. O yüzden kimseye biçilmiş belli bir süre yok. Hükümetimizin takdiridir. Biz buna saygı duyuyoruz. Çanakkale`de gördükleri çalışmalar belki etkili olmuş olabilir. Yorum yapmak istemiyorum. Ama biz Çanakkale`yi çok sevdik ve kaynaştık. Burada bulunduğumuz süre içerisinde bir şeyler yapmaya çalıştık. Devam eden işlerimiz vardı. Onlar yine devam edecek. Kaldığı yerden bayrağı devralan arkadaşımız da eminim ki, Çanakkale`yi ileri noktalara götürmeye çalışacak. Hepimiz için hayırlı olsun. Ama Çanakkale sevdamız bitmeyecek" diye konuştu.
 
“Başbakanlık nezdinde bir ajans kurulacak”
Vali Tuna, Çanakkale Savaşları`nın 100`üncü yılı olan 2015`e yönelik Başbakanlık nezdinde Ankara merkezli bir ajans kurulacağı müjdesini de verdi. Vali Tuna şu şekilde konuştu: “Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde bir yasa, mevzuat çıkması ve bir organizasyon oluşturarak bütçe ayrılması gerekiyordu. Biz ona rağmen kendi bütçemizi özel sponsorluklarla oluşturup, bir şeyler yapmayı hedefledik. Bunun için bir koordinasyon merkezi de kurduk. Ancak bu ay içinde Başbakanlık nezdinde bir gelişme olacak diye bekliyoruz. 2015`e yönelik Ankara merkezli bir ajans kurulacak. Bunun içinde Çanakkale Valisi de yer alacak. Bu sadece Çanakkale`ye ait bir konu değil tüm Türkiye`yi ilgilendiren bir konudur. En azından 4-5 bakanın koordinasyon kurulunda olacağı, yürütme kurulunda da bazı bakanlıkların müsteşarları ile Çanakkale Valisi`nin de bulunacağı Başbakanlık merkezli bir müsteşar başkanlığında oluşturulacak yürütme kurulu olacak. Hatırı sayılır bir bütçe olacak ve hızlı bir şekilde çalışmalar başlayacak. Bizim Çanakkale olarak oluşturduğumuz koordinasyon merkezi de bu ajansa katkı verecek.”
 
 
“Gerek yazılı gerekse sözlü olarak aktaracağız”
Bir gazetecinin “Altıncılar ve termik santral konusundaki hassasiyetinizi biliyoruz. Çanakkale`ye tayini çıkan sayın Vali`ye çevre konusundaki düşüncelerinizi aktaracak mısınız?” şeklideki soruya ise Vali Tuna şu yanıtı verdi: “Çanakkale`ye çeşitli nedenlerle ara sıra geleceğiz. Sayın Vali ile de yüz yüze görüşme imkanımız olur diye düşünüyoruz. Kendisine olabildiği kadar görüş ve düşüncelerimizden aktarmaya çalışırız. Bu konuda düşüncelerimizi ve değerlendirmelerimizi gerek yazılı gerekse sözlü olarak aktaracağız. Tabii takdir kendilerinindir.”
Paylaş