Vali Tuna sözünü tuttu

Vali Güngör Azim Tuna, Fevzipaşa Mahallesi sakinlerine verdiği sözü tuttu. Fevzipaşa Mahallesi sakinlerinin muayene olduğu Sakızlı Çeşme Sokak’ta bulunan 310,04 metrekarelik yüzölçümlü binanın alt katı aile sağlığı merkezi olarak hizmet vermeye devam edecek. Komisyon tarafından görüşülen ve karara bağlanan söz konusu binanın Aile Hekimliği olarak kullanılmak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne protokol yapılarak kiralanması için İl encümenine yetki verilmesi istendi.

704
Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan Namık Kemal Mahallesi Sakızlı Çeşme Sokak’ta bulunan taşınmazın, idare bütçesinden herhangi bir harcama öngörülmeden kat karşılığı veya uzun süreli kira karşılığında girişimcilere yaptırılma-sı ile ilgili konu görüşüldü. Çanakkale’de geçti-ğimiz aylarda tartışma konusu olan taşınmazın ticaret merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede yer alması nedeniyle gelir getirici bir konuma getirileceği bildirilmişti.
 
Girişimcilere kiralanarak yaptırılması düşünülen söz konusu taşınmazın 4 katlı bir bina haline getirilmesi ile ilgili düşünce, dün komisyonun meclise gönderdiği karar doğrultusunda rafa kaldırıldı. Gelişmeler üzerine tepki gösteren Fevzipaşa Mahallesi’ni ziyaret eden Vali Tuna burasının Halk Sağlığı merkezi olarak faaliyetini sürdüreceği sözünü vermişti. İl Genel Meclisi de kararını bu temelde vererek mevcut binanın ticari olarak kullanılması kararından vazgeçti.
 
Fevzipaşa Mahallesi sakinlerinin muayene olduğu Sakızlı Çeşme Sokak’ta bulunan 310,04 metrekarelik yüzölçümlü binanın alt katı aile sağlığı merkezi olarak hizmet vermeye devam edecek. Komisyon tarafından görüşülen ve karara bağlanan söz konusu binanın Aile Hekimliği olarak kullanılmak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne protokol yapılarak kiralanması için İl encümenine yetki verilmesi istendi. İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantısının 5. birleşiminde yer alan gündem maddelerini görüşmek için bir araya geldi. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin önderliğinde gerçekleştirilen toplantı yapılan yoklama ile başladı. Yoklamanın ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 6. maddesindeki komisyon raporlarında yer alan ve mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan Namık Kemal Mahallesi Sakızlı Çeşme Sokak’ta bulunan taşınmazın, idare bütçesinden herhangi bir harcama öngörülmeden kat karşılığı veya uzun süreli kira karşılığında girişimcilere yaptırılması ile ilgili konu görüşüldü. Çanakkale’de geçtiğimiz aylarda tartışma konusu olan taşınmazın ticaret merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede yer alması nedeniyle gelir getirici bir konuma getirileceği bildirilmişti. Gelişmeler üzerine tepki gösteren Fevzipaşa Mahallesi’ni ziyaret eden Vali Tuna burasının Halk Sağlığı merkezi olarak faaliyetini sürdüreceği sözünü vermişti. İl Genel Meclisi de kararını bu temelde vererek mevcut binanın ticari olarak kullanılması kararından vazgeçti.
 
Tartışma yaratan bina Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne verilecek
Girişimcilere kiralanarak yaptırılması düşünülen söz konusu taşınmazın 4 katlı bir bina haline getirilmesi ile ilgili düşünce, dün komisyonun meclise gönderdiği karar doğrultusunda rafa kaldırıldı. Konuyu görüşen ilgili komisyon mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan Namık Kemal Mahallesi Sakızlı Çeşme Sokak’ta bulunan 310,04 metrekarelik yüzölçümlü taşınmazın Aile Hekimliği olarak kullanılmak üzere Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne protokol yapılarak kiralanması için İl Encümeni’ne yetki verilmesine karar verdi. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, konuyu komisyondan geldiği şekliyle oylamaya sundu. Verilen oylar neticesinde konu komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. Diğer gündem maddelerini görüşülmesiyle meclis toplantısı sona erdi.
Paylaş