havadurum

Vali Tuna incelemelerini sürdürüyor

Vali Güngör Azim Tuna, Çan ve Yenice ilçelerinde bir dizi incelemelerde bulundu.

336
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, beraberindeki heyet ile Terzialan Köyündeki Şehit Binbaşı Ercan Kurt ve Çan Merkezde Şehit Uzman Çavuş Yasin Bayraktar’ın ailelerine ziyarette bulundu. Ailelerle bir süre sohbet imkanı bulan Vali Tuna herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorarak, “Çanakkale Valiliği olarak her zaman yanınızdayız, her türlü ihtiyacınız için bize gelebilirsiniz” dedi.
 
Daha sonra Diyarbakır ilinde anne ve babası 1992 yılında Öğretmenlik yaptıkları sırada Şehit düşen 1989 Doğumlu, doğuştan zihinsel ve ortopedik engelli Şeyma Aydın’ı ziyaret etti. Bakımını üstlenen halası Hayriye Bozguç ile Şeyma Aydın’ ın sorunları hakkında görüşen, Vali Tuna daha sonra Karakoca Köyünde elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangın neticesinde Ambulans helikopter ile Bursa’ya kaldırılan 18 yaşındaki zihinsel engelli Mehmet Kıncal’ın evine giderek gencin sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Evin tadilat işlerinin biran önce tamamlanması konusunda yetkililere talimat verdi.
 
Buradan Yenice ilçesine geçen Vali Güngör Azim Tuna 4 Ekim 2012 Perşembe günü yaşanan elim trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilerden Recep Altınbaşak, İrem Ünsal ve Berna Atsay’ ın ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Yaralı öğrenciler ve aileleriyle bire bir olarak görüştü. Acılarının çok taze olduğunu belirten Vali Tuna ailelerin ihtiyaçlarının olup olmadığı konusunda bilgi aldı.
 
Davutköy`deki okulda incelemeler yapan Vali Tuna burada İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Koyuncu’dan Davutköy Köyündeki Okulun yanına bir oyun parkı yapılmasını ve parka vefat eden öğrencilerin isimlerinin verilerek yaşatılmasını istedi. Ayrıca Yenice Devlet Hastanesinde yaptığı incelemeler sırasında hastanenin eksikliklerinin ivedi olarak giderilmesi talimatını veren Vali Tuna, kazanın yaşandığı bölge üzerinde yapılması planlanan yol çalışmalarına da hız verilip bir an önce tamamlanması istedi.
 
Son olarak Yenice İlçesi Merkezinde Şehit Er Ali Bozkurt’un ailesine taziye ziyaretinde bulunan Vali Tuna, Şehit ve Gazi yakınlarına çok önem verdiklerini, Çanakkale Valiliği olarak ellerinden ne gelirse yapmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Paylaş