havadurum

Vali Tuna, haberi Çin’de aldı

İçişleri Bakanlığı’nın valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna Eskişehir’e tayin olurken, Seyhan Kaymakamı Ahmet Çınar, Çanakkale Valiliği’ne atandı. Tuna’nın Çanakkale’den ayrılması ise üzüntü yarattı.

893
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün onayladığı valiler kararnamesiyle Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna Eskişehir`e tayin oldu. Adana`ya bağlı Seyhan Kaymakamı Ahmet Çınar’ı, Çanakkale`nin yeni valisi yapan kararname, kentte yankı buldu. Çin’e Uluslararası Gıda Fuarı için gittiği Şangay`da tayin haberini alan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna’nın kenti dönüşünde açıklama yapması bekleniyor. Yaklaşık 9 aydır Adana’nın Seyhan ilçesinde görev yapan Çanakkale’nin yeni Valisi Ahmet Çınar’ın ne zaman göreve başlayacağı ise merak konusu. Mart 2011’de Çanakkale’ye atanan vali Güngör Azim Tuna, kentte 26 aya yakın bir süre görev yaparken, Tuna’nın Çanakkale Savaşları`nın 100. yılına yönelik çalışmaları dikkat çekmişti. Tuna’nın yine altın madenciliği konusunda yetkisinde bulunan GSM (gayri sıhhi müessese) ruhsatlarını imzalamadığı, kentte gelişen halk tepkisine kulak verdiği de biliniyordu. Tuna, geçtiğimiz ay gazetemize yaptığı açıklamada “Temennimiz, planlamanın iyi yapılıp, santrallerin belli bir bölgenin sınırlarını aşmaması, diğer tarafları etkilememesinin sağlanması. Şevketiye’ye kadar gelmemesi lazım. Adatepe’ye kadar gelmemesi lazım. Yani burada tamamen siyasi, ideolojik yaklaşımlardan arındırıp, bilimsel ve reel, yani vatandaşın taleplerini dikkate alarak, burada kurumlara çok iş düşüyor, çalışmalar yapılmalı. Buranın diğer türlü kazanımlarının daha fazla olacağını göstermek lazım. Saroz Körfezi, bu tarafta Gelibolu, sağlık turizmi noktasında çok önemli bir bölge. Çanakkale hepimizin ortak değeri, dışarıdan da destek almak lazım bu konuda. Konuyu iyi anlatıp, duyarlı kurum ve kuruluşlardan destek almak lazım” sözleri ile destek bulmuştu.
 
Yeni Vali Çınar’ı tanıyalım
Vali Ahmet Çınar ise 1966 yılında, Kahramanmaraş`ın Göksun ilçesinde doğdu. 1983 yılında Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi ve 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi`nden mezun oldu. 1990 yılında 79. dönem kaymakam adayı olarak göreve başladı. Antalya`nın İbradi, Mardin`in Dargeçit, Afyonkarahisar`ın Sultandağı, Diyarbakır`ın Silvan ilçelerinde kaymakamlık yaptı. Siirt, Amasya ve Bilecik vali yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu. Ağustos 2012`de Seyhan Kaymakamı olarak atandı.
 
Vali Tuna’nın tayini üzüntü yarattı
Çanakkale’de “Çevreci vali” olarak görülen, çevre konusundaki hassas davranışları kamuoyunca takip edilen Güngör Azim Tuna’nın Eskişehir’e tayin olması kentte üzüntü yarattı. Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant ise konuyla ilgili olarak, “Sayın Valimizin gayri sıhhi müessese ruhsatına izin vermemesini takdirle karşılıyorduk. Ama hep aklımızdan, altın tekellerinin bir (hışmına uğrar mı?) diye geçiyordu. Altın tekelleri izni alamadıkları için büyük bir rahatsızlık içine girdiler. Altın tekellerinin adamları, işletmeye geçeceğiz ve gerekirse sayın valide buradan gidecek şeklinde dedikoduları yayıyorlardı. Sayın valinin gidişinde bunun etkili olduğunu bize düşündürüyor. Ancak, sayın valinin tayininin çıkarılmasını üzüntüyle karşıladık” dedi. Nalbant ayrıca, tüm valilerin de gayri sıhhi müessese ruhsatına izin vermeme anlayışıyla görev yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Paylaş