havadurum

Vali Tuna`dan adalara veda ziyareti

Vali Güngör Azim Tuna, veda ziyaretlerini Gökçeada ile Bozcada ilçesinde sürdürdü.

852
Ziyaretlerine ilk olarak Gökçeada Kaymakamlığı ile başlayan Vali Tuna’yı Kaymakam Kamuran Taşbilek ve ilçe protokolü karşıladı. Kaymakamlık önünde protokol ile hatıra fotoğrafı çekiminden sonra makama geçildi.
 
 
Vali Tuna adaların ülkemiz ve Çanakkale için olan önemini belirterek birlikte yapılan başarılı çalışmaların devam etmesini diledi. Kaymakam Kamuran Taşbilek günün anısına Vali Tuna’ya Gökçeada’yı anlatan seramik bir tablo hediye etti. Buradan Gökçeada Belediyesi`ne geçen Vali Tuna Gökçada’nın turizm de geleceğinin çok parlak olduğunu özellikle deniz turizminde yelken sporlarının geliştiğini belirtti. Gelecek yıllarda bunun katlanarak artacağına inandığını belirten Vali Tuna bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileyerek Gökçeada ilçesinden ayrıldı.
 
 
Vali Tuna Bozcaada ilçesindeki veda ziyaretlerine Bozcaada Kaymakamlığı ile başladı. Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ ve daire amirlerinin karşıladığı Vali Tuna ile Kaymakamlık girişinde hatıra fotoğrafı çektirildi. Daha sonra Bozcaada Belediyesi`ne geçerek Belediye Başkanı Mustafa Mutay ile bir süre görüşen Vali Tuna, Bozcaada’nın turizm konusunda çok aşama kaydettiğini yaz mevsimlerinde binlerce turistin akın ettiği bir bölge olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Paylaş