Vali Tuna Biga’da...

Vali Güngör Azim Tuna Biga İlçesinde bir dizi inceleme, toplantı ve ziyarette bulundu.

445
 
Vali Tuna Biga Sanayici ve İş Adamları Derneği toplantısına katıldı. Toplantıda İlçe Kaymakamı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı, Üniversite yetkilileri, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve 100’e yakın iş adamı da yer aldı. Toplantıda konuşan Vali Tuna; “Biz 2015’e hazırlık yapmak amacıyla, koordinasyonu yürütmek amacıyla Valiliğimiz bünyesinde 2015 Koordinasyon Merkezini kurduk. Bakanlıklar nezdinde temaslarımızı yürütüyoruz. Yatırımlarımızı yürütmeye ve hızlandırmaya çalışıyoruz. Yurt dışı temaslarımızı yürütmeye çalışıyoruz. 2015 birçok açıdan bizler için hem bir milat hem de altın bir fırsat. Bu fırsatlar: İlimizin dünyaya tanıtımı, turizmimizin canlanması Tarihimizin gençlerimize, yeni nesillere anlatılması tanıtılması İlimize büyük çaplı yatırımların sağlanması Ülkemizin dış dünyadaki tanıtımının ve itibarının yükselmesi Bizler bütün bu 2015 hazırlıklarında çok önemli ve çok büyük çaplı adımların atılması için geceli gündüzlü çalışıyoruz. İlimize büyük yatırımları getirmeye çalışıyoruz. Dünya çapında organizasyonlar yapmaya, Türkiye’nin yurt dışında seçilmiş vatandaşlarını ilimizde toplamaya, Ülkemizin büyükelçilerini, AB ülkelerinin büyükelçilerini Çanakkale’de ağırlıyoruz. Ankara’da yoğun temaslar yürütüyoruz. Alt yapı yatırımlarında, Ulaşımda, Kültür Bakanlığında çok büyük yatırımları Çanakkale’ye kazandırmaya çalışıyoruz. İki gün önce Çanakkale’de 2015 Danışma Kurulumuzu topladık. Çok değerli fikirler ortaya çıktı. Çok güzel projeler ortaya çıktı. Bütün bu çalışmaları topluyoruz. Düzenliyoruz. Benim sizlerden isteğim şu: Sizler de Biga olarak, Biga’lı işadamları olarak bu çalışmalara katılın. Bizlere önerilerinizi düşüncelerinizi projelerinizi iletin. Çünkü 2015 bir Çanakkale projesidir. Sizlerin projesidir” dedi.
 
“İlimize kalıcı yatırımlar kazandırmalıyız”
2015 için en önemli hedeflerden birinin Çanakkale’ye kalıcı yatırımlar kazandırmak olduğunu ifade eden Vali Tuna; “Biliyorsunuz bu 2023 vizyonunda 3 adet önemli rakamsal hedef var: İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak Dünyanın GSMH bakımından en büyük ilk on ekonomisi arasına girmek (Şu anda 16. Sıradayız) Kişi Başı GSMH gelirimizi 25.000 Doların üzerine çıkarmak. Şimdi bu rakamlar ülkemizin vizyonu. Bir de bizlerin ilimizin vizyonu hedefleri olması lazım. İşte bunlardan en önemlisi 2015 çalışmalarımız. Bizim için en önemli ve kalıcı vizyon 2015 olmalıdır. Kısa vadede ilimize çok şey katacak olan 2015 önemli bir vizyondur. Daha önce de ifade ettim. Bizim 2015 için en önemli hedeflerimizden biri ilimize kalıcı yatırımlar kazandırmaktır. Çanakkale 2023 yılında nerede olmalıdır? Bu sorunun cevabını aramaya ve hedef koymaya çalışalım. Her şeyden önce Çanakkale için bizim istediğimiz vizyon turizm, tarım ve bilim kenti olmasıdır. Biz ülkemizin 2023 vizyonuna benzer biçimde Çanakkale için hedefler koyarsak neler olmalıdır? Her şeyden önce bugünkü yıllık ihracatımız 1,5 milyar dolar seviyesinde. Bunu 4 katlayıp 6 milyar dolar seviyesine gelmemiz gerekir. İlimizdeki üniversite sayısını 3’e çıkarmalıyız. Ancak bunun öğretim üyesi ve tesis altyapısıyla desteklememiz gerekir. Turizm için de bir hedef koymamız gerekir. İlimizin konaklama altyapısını ve yatak sayısını bugünkü seviyesinden en az üç kat artırmak gerekir. Ancak burada konaklama sürelerini de artırmak gerekir. Son olarak da kişi başı gelirimizi 30.000 doların üstüne çıkarmamız gerekir. Belki burada son bir hedef daha koysak yerinde olur: Çanakkale’nin sağlık hizmetlerinde çok ileri bir seviyeye taşınması hedefini de koymak yerinde olur” diye konuştu.
 
Konuşmasının ardından BİSİAD Akademia Eğitim hizmetleri çerçevesinde Ofis programları kursunu başarıyla tamamlayan Üniversite son sınıf öğrencilerine sertifikaları takdim eden Vali Tuna, daha sonra Biga’nın tanınmış işadamlarından Kadir Öner’in cenaze törenine katıldı. Biga’da esnaf ziyaretleri yapan Vali Tuna Esnaf ziyaretleri sırasında bir esnafın iş yeri açılışını da gerçekleştirdi. Bir süre esnaflarla sohbet eden Vali Tuna, daha sonra hayırlı işler dileyerek esnafların yanından ayrıldı.
 
Buradan Gümüşçay Beldesine geçerek tarihi Nasuh Paşa camisinde incelemelerde bulunan Vali Tuna, beldedeki okulları da inceledi. Vali Tuna Gümüşçaylı vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Biga Huzurevine giderek yaşlı vatandaşlarla tek tek ilgilendi, sorunlarını dinledi ve onlarla sohbet etme imkanı buldu.
 
Vali Tuna’dan Bigalılara müjde
Vali Güngör Azim Tuna, Bigalılara bir müjde de verdi. Yabancı Diller Yüksek Okulunun Hazırlık Okulu İnşaatı ile ilgili Vali Güngör Azim Tuna, proje ile ilgili masrafların yarısını karşılama sözü verdi. Bu proje gerçekleştiğinde Yabancı Diller Yüksek Okulunun Hazırlık Okulu İnşaatının tamamlanmasıyla Biga’da eğitim ve öğretim gerçekleştirilecek.
 
Proje duygulandırdı
BİSİAD Başkanı Ahmet Hamdi Özdemir, Balkan Coğrafyası Çanakkale’de Buluşuyor Projesi’nin kendilerini çok duygulandırdığını ve balkan coğrafyasından gelen vatandaşların 100 yıl geçmesine rağmen hala gönül irtibatını koparmadıklarını belirterek; “bu nedenle Çanakkale Valiliğinin bu projesiyle “Elveda Rumeli değil Merhaba Rumeli” demek yerinde olacaktır. Bu vesileyle bir kez daha bu anlamlı projeye desteklerinden dolayı Çanakkale Valisi Sayın Güngör Azim Tuna’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Paylaş