havadurum

Vali Tuna basın mensuplarıyla vedalaştı

Valiler Kararnamesi gereği Eskişehir`e tayin olan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna Çanakkale`de görev yapan basın mensuplarına veda etti.

492
Çanakkale Polis Deniz Evinde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Tuna görev süresi boyunca basın mensupları ile olumlu, yapıcı ve seviyeli bir ilişki içinde olduklarını kaydederek; “Amacımız hep birlikte Çanakkale’nin sesini duyurmaktı. İlimize gelen devlet görevlilerini çok iyi ağırlayıp Çanakkale için neler yapılabileceği konusunda hep birlikte gayret gösterdik.Yurt içi ve yurt dışında tanıtımlarına önem verdik. Bu iş bir bina yapmak gibi bir şeydir. Tek tek tuğla örüp, yukarılara kadar çıkmaktır. Bu ekip ruhudur” dedi.
 
 
“Şehitlik Abidesi`nde çalışmalar tamamlanacak”
Çanakkale’de yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Tuna; “Şu anda devam eden Kumkale’de Tarihi Şehitlik Mezarlığı`nı kazandırdık. Tarihi topların gün yüzüne çıkması önemliydi. Gelibolu Yarımadası`nın yanı sıra Anadolu yakasının da iç turizmden payını alması için çalıştık. Bunun için Hamidiye tabyalarının restorasyonu ve çevre düzenlemesini arzu ediyorduk. Abide ve Alçıtepe`de de projeler vardı, başlamadı. Şehitlik Abidesi`nde de 2015 yılı için çalışmalar tamamlanacak. Bu işlerin takipçisi olacağız, çünkü bunlar milli projelerdir. 2015 sorumluluğu boynumuzun borcu. Haddimizi aşmadan katkı sağlayacağız” dedi.
 
“Çanakkale dünyanın gözbebeği olacak”
2015 hedefine doğru yeni atanacak Vali ile işlerin hızlanarak ivme kazanacağına inandığını belirten Vali Tuna: “Çanakkale`de buna altyapı ve zihinsel anlamda hazır, o şevk var” diye konuştu. Terzioğlu Vakfı Başkanı olarak da devam eden bir yapının oluşması için çaba gösterildiğini ifade eden Tuna; ”Çanakkale`nin çıkarları için birlik ve beraberlik içinde çalışmak önemli. Vakıf bundan sonra yoluna devam edecektir” dedi. İkinci lige çıkan Dardanelspor`a da başarılar dileyen Tuna: “Eskişehir ve Çanakkale arasında bir dostluk maçı yapabiliriz. Sizinle görüşmek için her fırsatı değerlendireceğiz. Eskişehir`in kültür başkenti olduğunu belirten Tuna bundan sonraki çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Sona geldik, Çanakkale`den güzel hatırlarla ayrılıyoruz. Burası bizim ikinci memleketimiz. Belki ömrümüzün geri kalanını geçirmek isteyeceğimiz bir kent. Çanakkale`de güzel insanlar var. Şehitler Diyarı Çanakkale özel bir yer. Çanakkale`nin altyapısı ve ulaşım imkanlarını geliştirerek ilerde dünyanın göz bebeği olacağına inanıyorum” dedi.
 
 
Gazetecilerle vedalaştı
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vali Tuna siyasal destek alınması konusundaki sorulara genel değerlendirme yaparak cevap verdi. Tuna Türkiye`de merkeziyetçi yönetimin baskın olduğuna işaret ederek, bunun bürokratik gecikmeye neden olduğunu, taşradaki vali ve yerel yönetimlerin gerek bütçe gerekse yetki anlamında güçlendirilmesinin zaman kaybını önleyeceğini belirtti. Vali Tuna kahvaltı sonunda basın mensupları ile tek tek vedalaşarak toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
Paylaş