Vali Tuna bakanlarla 2015’i görüştü

Vali Güngör Azim Tuna ziyaretin Canberra durağında, havaalanında Gazi İşleri Bakanlığı’ ndan Jude Van Konkelenberg ve Shaun Carroll, Türkiye Canverra Büyükelçiliğinden ikinci katip Taylan Aydın ve Başmüsteşar Sibel Müderrisoğlu tarafından karşılandı.

321
Avustralya Savaş Müzesi’nde incelemelerde bulunduktan sonra Vali Tuna, beraberindeki heyetle Atatürk Anıtı’nı ziyaret ederek, anıta çelenk koydu. Öğlen sonrasında Avustralya Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdown, Yeni Zelanda Savunma Bakanı Nuthan GUY, T.C. Büyükelçisi Reha Keskintepe ile Parlamento Binasında bir araya gelen Vali Tuna, yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıda, 2015 çalışmalarıyla ilgili, karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.
 
Avustralya ve Yeni Zelanda’nın beklentilerini cevaplayan Vali Güngör Azim Tuna; “İyi bir planlamayla görkemli bir etkinlik yapmayı arzu ediyoruz. Burada tüm etkinlikleri bir güne sığdırmak yerine, daha geniş zamana yaymalıyız. Ayrıca 2015 hem Avustralya’ da, hem de Türkiye’ de Kültür yılı olarak, Sayın Başbakanımız tarafından ilan edildi. Burada sanatsal ve kültürel faaliyetlerin daha yoğun olması, her iki toplumun birbirini anlamasını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetlenmesini sağlayacaktır” dedi.
 
Daha sonra 2015 çalışmalarının sadece hükümetler nezdinde değil, aynı zamanda üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin de önemli olduğunu dile getiren Vali Tuna, Çanakkale’de, Simülasyon Merkezi’nin açıldığını, Panorama 1915 müzesinin yapılacağını, Troya Müzesi’nin ise ihalesinin gerçekleştirildiğini ve tamamlanmasıyla bölgenin önemli bir cazibe merkezi olacağını söyledi. 2015 ile ilgili çalışmaların gündemlerinden düşmediğini kaydeden Vali Tuna, 2015 yılının tarihi bir fırsat olması nedeniyle, iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Paylaş