havadurum

Vali Tuna; “Çanakkale`deki huzur bozulmamalı”

Eskişehir iline tayini çıkan Vali Güngör Azim Tuna, İl Genel Meclis üyelerine veda etti.

691
Kentte veda ziyaretlerinin sürdüren Vali Güngör Azim Tuna, İl Genel Meclis üyeleriyle bir araya geldi. Çokal Barajı ile ilgili gündem maddesi için olağanüstü toplantı yapan İl Genel Meclis üyelerini toplantı sonrasında ziyaret eden Vali Tuna, görev süresi içerisinde çalışmalarından dolayı tebrik ettiği İl Genel Meclis üyelerinden de helallik istedi. İl Genel Meclis üyelerine, Çanakkale`ye en iyi hizmet için birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını temenni eden Vali Tuna, görev süresi içinde Çanakkale`yi bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak için çaba sarf ettiğini söyledi.
 
 
“Bu topraklara gönül borcumuz var”
Ülkenin neresinde olursa olsun Çanakkale`ye her türlü katkı için hazır olacağını ifade eden Vali Tuna; “Her zaman gönlümüzde ayrı bir yeri olacak olan Çanakkale`den gelecek olan herkese kapımız her daim açık olacak. Memleketin neresinde olursak olalım, bu toprakların ve coğrafyanın her zaman gönlümüzde ayrı bir yeri var. Çanakkale`ye katkı için her zaman hazır olduğumu da belirmek isterim. Bu topraklara ülke olarak bir gönül borcumuz var. Zaten onun sevgisiyle binlerce insan Çanakkale`ye geliyor” diye konuştu.
 
“Çanakkale`nin her zamna ayrı bir yeri olacak”
Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale`nin önemine de değinen Vali Tuna; “Hepimizin çabası Çanakkale’mizi daha güzelleştirmek. Alt yapısını daha iyileştirmek. Çanakkale`nin var olan potansiyelini nasıl daha iyi değerlendirebiliriz ve harekete geçirebiliriz bunun çabasını hep birlikte verdik. Çanakkale yaşanacak bir bölgedir. Bu nedenle Çanakkale`de yaşayan insanların çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Çanakkale`yi hem gözümüz gibi korumamız lazım hem de sağlıklı ve güzel bir planlamayla geleceğini de planlamamız lazım. Burada yatan şehitlere ayrıca bir borcumuz var. Onlara olan görevlerimizi de tabi ki yapmamız lazım. Geleceğimizi millet olarak iyi inşaa etmek için çocuklarımıza mutlaka ziyaret ettirmemiz gereken çok özel bir bölgedir Çanakkale” şeklinde konuştu.
 
 
“Çanakkale`de bu huzur bozulmamalı”
“Görev sürem içerisinde birlikte çalışma kültürünü geliştirebildiysek ne mutlu” diyen Vali Tuna; “Demokrasinin gelişmesinde, en ücra köşedeki insanın sesinin duyurulmasında yerel yönetimlerin özellikle il özel idarelerin ve il genel meclis üyelerinin çok büyük katkısı var. Başarı ayrı bir şeydir. Mutlaka bunun el birliğiyle yapılması lazım. Çanakkale`de insanlar bir arada bir şeyler yapabiliyorlar. Ortak yaşama kültürü var. Birbirlerine karşı daha esnek olabiliyorlar. Bu güzel bir şey. Başka illere de bu örnek olması lazım. Çanakkale`de bu huzurun bozulmamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
“Gelir kaynaklarını artırmalı”
İl Özel İdaresi`nin gelir kaynaklarını artırıcı çalışmalar yapması gerektiğini kaydeden Vali Tuna şu şekilde konuştu: “Gelir kaynaklarının armasını da temenni ediyorum. Bu konuda sıkıntılar var. İl Özel İdaresi`nin gelir kaynaklarını artıracak çalışmalar yapması gerekiyor. Devletten gelenle yetinmeden, onun üzerine çalışmak lazım. Bu zamana kadar verdiğiniz her katkıya teşekkür ediyorum. Ama bundan sonra gelecek arkadaşlarımızla da aynı şekilde uyumlu, onları destekleyen bir çalışma içerisinde olmanızı temenni ediyorum.”
 
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ise Çanakkale`ye yaptığı katkılardan dolayı Vali Güngör Azim Tuna`ya teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Vali Güngör Azim Tuna, İl Genel Meclis üyeleriyle yemekte bir araya geldi.
Paylaş