havadurum

Vali Tuna’nın ilk ralli heyecanı

Vali Güngör Azim Tuna, ralli pilotu Ali Can Topak`ın kullandığı otomobil ile şehir turu attı...

427
 
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonda, hız tutkunları Morabbin Parkı’nda buluştu. Kent halkının yoğun ilgisini çeken ralli otomobiliyle şehir turu gerçekleştirildi. Vali Güngör Azim Tuna, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ve turizmcilerin katıldığı organizasyonda vatandaşlar da ralli otomobiliyle kentte tur atmanın heyecanını yaşadılar.
 
Vali Güngör Azim Tuna, kaskını taktıktan sonra geçen yılın Türkiye pist şampiyonu olan Ali Can Topak`ın kullandığı otomobile bindi.  Morabbin Parkı’ndan başlayarak kordonboyundaki turun ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Güngör Azim Tuna, hız yapmayı sevdiğini söyledi. Ekim ayında Çanakkale`de düzenlenmesi planlanan ralli yarışlarında da pilotluk denemesi yapabileceğini belirten Vali Tuna, Türkiye`nin en güzide rallicilerini Çanakkale`de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
 
Tuna; “İlk kez ralli otomobiline biniyorum. Hız yapmayı seviyorum. Ekim ayında Çanakkale`de yapmayı düşündüğümüz ralli yarışlarında pilotluk denemesi yapmayı düşünüyorum" dedi. Turizmci Aşkın Değirmenci ise; “ÇATOD’un Ekim ayında yapmayı planladığı rallinin ön gösterisidir. Ekim ayında büyük bir organizasyon düzenlenecek. Bu nedenle Çanakkale’ye ralli otomobili getirdik. Amacımız Çanakkale’de ralliyi bir dönem yapmak değil, çünkü turizm için organizasyon çok önemli. Organizasyon demek, ziyaretçi demek” diye konuştu.
 
Öte yandan Troya Atı önünde konuşlanan Ali Can Topak`a ait 34 SLY 13 plakalı ralli otomobili ise hız tutkunlarının ilgi odağı olurken, etkinliğe ralli pilotları Burak Koçoğlu, Ünsal Deniz ve Ali Can Topak da katıldı.
Paylaş