havadurum

Vali Tuna’dan anlamlı ziyaret...

Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

350
 
İlk olarak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülşen Uz ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Vali Güngör Azim Tuna, kendilerine düşen görevin şehit aileleriyle ilgilenmek, yanlarında olmak ve her türlü desteği sağlamak olduğunu söyledi. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma amaçlı kurulan derneklerin çok parçalanmadan bir çatı altında toplanmalarının daha etkili olduğuna dikkat çeken Vali Güngör Azim Tuna, dernek bina açılışlarının 18 Mart günü yapılmış olmasının da ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.
 
Derneğe kazandırdıkları yer olmak üzere sağladıkları tüm yardımlar için Vali Güngör Azim Tuna’ya teşekkür eden Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülşen Uz, daha önce Çanakkale’ de şehit derneğinin olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu, kurulan dernekle bu eksikliğin giderildiğini ifade etti. Diğer illerde belediyelerin sahip çıktığı derneklerin Çanakkale de Valilik tarafından sahiplenildiğini belirten dernek üyeleri Kumkale Şehitliğinde Valilik tarafından yapılan çalışmalar için de teşekkür ettiler.
 
Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden sonra Eşi Pervin Tuna ile Muharip Gaziler Derneği’ni de ziyaret eden Vali Güngör Azim Tuna, derneğin yaptığı çalışmalarla gazileri çok iyi bir şekilde temsil ettiğini belirterek Başkan Necdet Erdinç ve dernek üyelerine teşekkür etti. Şehit ve Gazi İşleri Şube Müdürlüğünün kurulmasıyla derneklerle daha sıkı bir diyalog içerisinde girileceğini belirten Vali Tuna, ziyaret anısına Necdet Erdinç ve Gülşen Uz’a Şehitler Abidesi ve Seyit Onbaşının tablosunu hediye etti.
 
Paylaş