havadurum

Vali Çınar Gökçeada’da

Vali Ahmet Çınar depremin merkez üssü olan Gökçeada ilçesinde incelemelerde bulundu.

428
Gökçeada`da yapılan incelemelere Vali Ahmet Çınar’a, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay ve ilgili daire müdürleri eşlik etti. Vali Çınar yaptığı açıklamada; “Gökçeada ilçesi açıklarında meydana gelen 6.5 şiddetindeki depremde en çok Gökçeada hasar aldı. Bazı eski evlerin yıkıldığı ilçede 28 ev ve işyeri ile 2 kilise hasar aldı. 28 kişinin yaralandığı ilçede bazı vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Depremi en yakından hisseden Gökçeadalıları geçmiş olsun dileğinde bulunup, kesin hasar tespitinin en kısa sürede tamamlanarak, yaraların en kısa sürede sarılmasını sağlayacağız. Kent merkezi ve ilçelerde depremden etkilenerek evleri hasar gören vatandaşların başvurmaları halinde ilgili kurumların harekete geçerek bahse konu yerlerde inceleme başlatacağız. Hasar tespit çalışmaları halen devam etmekte” dedi.
 
 
“İl merkezinde kriz merkezi oluşturduk”
Vali Ahmet Çınar, il merkezinde bir kriz merkezi oluşturduklarını ifade ederek; “55 kadar ilçelerimizde, 50 kadar da il merkezindeki hastanelerimize müracaatlar var. Bunların önemli kesimi panikten kaynaklı ufak yaralanmalar. Hayati tehlikesi olan yaralımız yok” dedi. Çınar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gökçeada merkezli 22 saniye süren bir deprem meydana geldi. Öğle vakti olması, tüm bölgede havanın güzel olması ve bölge insanımızın dışarı çıkma alışkanlıklarının da daha çok olmasından dolayı insanlarımızın önemli bir kesimi dışarıdayken bu hadise meydana geldi. İlçelerimizden kaymakamlıklar vasıtası ile bilgilerimizi alıyoruz. İl merkezinde de bir kriz merkezi oluşturduk. 55 kadar ilçelerimizde, 50 kadar da il merkezinde hastanelerimize müracaatlar var. Bunların önemli kesimi panikten kaynaklı ufak yaralanmalar. Hayati tehlikesi olan yaralımız yok.”
 
“Binalarında hasar olan aileler tabii ki evlerine girmesinler”
Gökçeada merkezde hasar meydana gelen yapıların metruk evler ve eski binalar olduğunu belirten Vali Çınar; “Gökçeada’dan aldığımız bilgilere göre Gökçeada merkezde hasar meydana gelen evler metruk evler ve eski binalar. Tepeköy’de çok metruk ev olduğu ve bunların hasar gördüğü bilgisini aldık. Bazı insanların oturduğu evlerde de ufak tefek hasarlar var. Yenice ilçemizde hastanede çatlamalar meydana geldi. Risk almamak adına yatan 5 hastamızı tahliye ettik. Bir sahra hastanesi kuruyoruz. ‘Herkes evlerine girsin’ demek hata olur. O konuda bir şey söylememiz doğru olamaz ancak binalarında hasar olan aileler tabii ki girmesinler. Bizden bir talep olursa çadır ihtiyacı olarak biz gereğini yaparız. Çok şükür can kaybımız yok. Hemşerilerimize geçmiş olsun” diye konuştu.
Paylaş