Vali Çınar Gelibolu Yarımadası’nı inceledi

Vali Ahmet Çınar, beraberinde Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Özden, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve 100. Yıl Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş ile Gelibolu Yarımadası’nda inceleme ve bilgi alma gezisi yaptı.

777
 
 
Vali Çınar ve beraberindeki heyetin ilk durağı Mustafa kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşları sırasında cepheye ilk çıktığı nokta olan Kocaçimentepe oldu. Burada İsrafil Özden ve yetkililerden geliştirilmesi planlanan proje hakkında bilgi alan ve taslak görselleri inceleyen Vali Çınar; “Özellikle 24- 25 Nisan törenlerinde Conk Bayırı’nda yaşanan ve atalarını anmak için ta uzaklardan buraya gelen hem vatandaşlarımız hem de diğer ülke vatandaşlarının daha rahat anma törenleri düzenlemelerine yönelik bir proje üzerinde çalışıyoruz.Amacımız hem o günlerde Conk Bayırı’nda atalarını anan Yeni Zelandalıları hem de 57. Alay Yürüyüşünü yeniden gerçekleştiren genç- yaşlı vatandaşlarımızı anma törenlerini daha rahat ve kalabalığın getirdiği çeşitli sakıncalardan uzak bir şekilde yapmalarını sağlamaktır” dedi.
 
 
Yeni şehitlik bulundu
Kozaçimentepe’den sonra Seddülbahir tarafına geçen heyet, önce Alçıtepe-Seddülbahir arasında yeni keşfedilen şehitlikte inceleme yaptı. Burada gerekli bilgileri aldıktan sonra, Vali Çınar şehitliğin ne kadarlık bir alanı kapsadığının üniversite ve uzmanlarca yapılacak incelemelerden sonra kesinlik kazanabileceğini ifade etti. Seddülbahir içerisinde ve çevresinde incelemelerini sürdüren Vali Çınar, Mehmetçik Feneri ve diğer proje noktalarına dair bilgileri de Kaymakam Nurettin Dayan’dan aldıktan sonra, kahvehanede oturmakta olan vatandaşlarla sohbet etti. Buradan Ağadere Şehitliği’nde yapılmakta olan çalışmaları incelemek üzere heyetle birlikte şehitliğe geçen Vali Çınar, daha sonra inceleme gezisini sonlandırdı.
 
Paylaş