İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 2. Dönem toplantısına Vali Ahmet Çınar, bürokratlara yönelik yaptığı uyarı konuşmasıyla damga vurdu. Toplantıda konuşan Vali Ahmet Çınar, bürokratlara kent için önemli olan konularda bazı uyarılarda bulundu. Vali Ahmet Çınar’ın ilk kez başkanlığında toplanan koordinasyon kurulunda yatırımcı kuruluşların çalışmaları masaya yatırıldı. “Yapılması gereken işleri yapmamak topluma zarar verir” diyen Vali Çınar; “Bu şehri biz yönetiyoruz. Bizim zaman dilimimizde bizim yapacağımız işleri hiç kimse yapmayacak. Dolayısıyla işimizi bu kent için iyi ve sağlam yapmak gerekiyor. Ufkumuzu açık tutmak gerekiyor. Fizyonumuzu geliştirmek gerekiyor. Tabi her alanda mükemmel olmamıza imkan yok. Yapılan işlerin güzel örnekleri varsa onları gözlemleyerek ilimize bu tür çalışmaları uygulamamız gerekiyor. Çalışma dilimimizde yapılacak işleri yapmazsak, toplumun bize hakkı geçer. Hakikaten bu böyledir. Yani kötü iş yapmak ve birilerine zarar vermek kadar, yapılması gereken işleri yapmamakta topluma zarar verir” dedi.
“Koordinasyon eksikliği yaşamayalım”
Koordinasyon gereken işlerde işbirliği ve iletişimin şart olduğuna dikkat çeken Vali Çınar; “Yatırımlarımızı yaparken, hiç bir işi geç bırakmamak yani işin süresi varsa bile bugünden işe başlamak, yarına işi bırakmamak prensip olmalı. Yaptığımız çalışmalardan ilgili birimlerin mutlaka haberdar olması gerekir. Koordinasyonu gereken işlerde işbirliği ve iletişim gerekir. Birimlerimiz, müdürlüklerimiz arasında bir takım koordinasyon eksiklikleri olduğu yönünde bir kanaat var. Bende bu kanaate şöyle erdim. Bir konuda toplantı yaptık. Çok ilginçti. Bir Kaymakamlığımız işi ihale aşamasına kadar getirmişti. Bir başka İl Müdürlüğümüz ise `O işi Bakanlığımız takip ediyor. Bu noktaya geldi` dedi. Bir başka müdürümüz de `Bizim bakanlığımızda bu işi takip ediyor` dedi. Aynı konuda 3 ayrı birim çalışıyor ve birbirlerinden haberi yok. Bundan sonra hassasiyetimizi lütfen muhafaza edelim. Bunun da yolu ilişkilerimizi sıklaştırmak. Koordinasyonsuzluk örnekleri inşallah bundan sonra olmaz” diye konuştu.
“Kaprisimiz asla olmasın”
Kent için hizmet eden birimler arasında olan ilişkilerin önemine de değinen Vali Çınar; “Hakikaten işi sağlam tutalım. Bir birim `Aslında ben çok çabalıyorum ama iş şu birimden dolayı iş gitmiyor` diyor. Bunlar olmasın. Kaprisimiz asla olmasın. Bir adamı sevmeyebiliriz, çok kaprisli olabiliriz. Ama ne olursa olsun, işte profesyonel olmak zorundayız. İşe kendi kaprisimizi veya egolarımızı asla katmadan meseleye vatandaşın hakkı gözüyle ve profesyonel bir bakışla mutlaka, sevmediğimiz bir adamsa `Şuna ne kötülük yapsam` diye düşünüyorsak bile bu kötü duygulardır, böyle bir şey olmasın da inşallah böyle bir şey olmaz. Öyleyse de iş konusunda tarafsız bir makine gibi destek olmak ve yardımcı olmak zorundayız. Bu aynı zamanda görevimizdirde. Hakiklaten bunun takipçisiyizde. Bu kente hizmet etmek için değişik birimlerde görev almış arkadaşlarız. Bu ruh ile hareket etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“İş gecikiyorsa tedbirinizi alın”
Vali Çınar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ricam şudur. Memurlarımızın çalışma şeklini kontrol edin. İş gecikiyorsa buna müsaade etmeyecek tedbirli alın. Başka biriğmlerin işlerini kolaylaştırmak için elimizden geleni yapalım. Bunlar olmuyorsa ve bir sıkıntı varsa hem o birime hem de bana `Şu engeller var. Bunu aşamıyoruz. Yardımcı olun` diye belirtin. Çalışma usulümüz ve esasımız bu çerçevede olsun.”
Vali Çınar`dan 100. yıl çağrısı
Çanakkale Savaşları`nın 100. yıldönümü olan 2015 yılına yönelik bazı uyarılarda da bulunan Vali Çınar; “Çanakkale Zaferi`nin 100. yıl törenleri var. Sayın Başbakan başta, bütün devlet büyüklerimiz konu üzerinde hasasiyetle duruyorlar. Burada yüzümüzün akıyla yapabileceğimiz en güzel işleri yapmamız lazım. Süre de hızla azalıyor. Tüm birimlerimiz, 2015 yılını da göz önüne alarak hem proje geliştirsinler hem de yatırım programlarını hazırlarlarken de 2015 yılını da mutlaka katarak bu işi yapalım” dedi.
2013 yılı 2. dönem yatırımları
Yatırımların gözden geçirildiği toplantıda, 2013 yılı yatırımlarının 2. dönem itibarıyla Çanakkale’de 32 yatırımcı kuruluşun 294 yatırım projesinin bulunduğu bildirildi. Toplantıda, bu projelerin toplam maddi tutarının 3 milyar 580 milyon 618 bin TL olduğu ifade edilirken, projelerin 2013 yılı ödeneğinin ise 502 milyon 898 bin TL olarak belirlendi. Projeler için şu ana kadar 164 milyon 183 bin TL harcandığı kaydedildi. Yatırımlarda biten proje sayısı 6 olurken, devam eden proje sayısı da 178 olarak belirlendi. Toplantıda ayrıca projelerden 37’sine ise çeşitli sebeplerden dolayı fiziken başlanamadığı kaydedildi.
Özgür`den müjde
Toplantıda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, kentin gündeminde yer alan Çanakkale- Çan karayolu ile ilgili müjde verdi. Öner; “Çanakkale- Çan karayolunda istimlak işlemleri tamamlandı ve çalışmalarımızı hızlandırdık. Ramazan bayramına kadar bu yolumuzu hazırlayarak hizmete sokacağız. Yine gündemde olan Nusratlı rampalarına yapılacak tünel ve viyadük projemizde 9 Temmuz tarihinde ihalemiz gerçekleştirilecek. İhalenin ardından bu yıl içinde işe başlamayı hedefliyoruz. Bunun yanında İstanbul bağlantılı Çanakkale Savaştepe otoyol projemizi de 2014 yılında başlamayı planlıyoruz” dedi. Öte yandan Karayolları 1. Bölge müdürlüğü yetkilileri ise ocak sıkıntısından yakındı. Yetkililer 2 müteahhit firmanın aynı ocaktan malzeme alımı yapması ve yaz sezonu olması nedeniyle malzeme bulmada zorlanıldığını bununla ilgili ocak arayışı içinde olduklarını açıkladılar.