havadurum

Vali Aktaş, Sel Felaketi Sonrası Kalabaklı Köyü Yolunda İncelemelerde Bulundu

Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonrasında Vali İlhami Aktaş, Kalabaklı köyü yolu ve Kepez çayındaki çalışmaları yerinde inceledi. İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay, AFAD Müdür V. Abbas Aslan'ın da katıldığı incelemelerde, bölgede yürütülen çalışmaların son durumu hakkında bilgi alındı.

846

Vali İlhami Aktaş, aşırı yağışların neden olduğu sel felaketi sonrasında Kalabaklı grup köy yolu ve Kepez çayındaki hasarları yerinde inceledi. İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay, AFAD Müdür V. Abbas Aslan'ın da eşlik ettiği incelemelerde, sel baskının yaşandığı alanlarda yürütülen çalışmaların detaylı bir değerlendirmesi yapıldı. İl Özel İdaresi, Belediye, Karayolları, DSİ, AFAD ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede yaşanan felaketin ardından hızla harekete geçerek yaraların sarılması için koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, kentte etkili olan sağanağa ilişkin, "Çok şükür herhangi bir insanımızda mağduriyetimiz söz konusu değil, herhangi bir kaybımız yok" ifadelerini kullandı.

Sıkıntılar devam ediyor

Kepçeye binerek, taşan Kepez Çayı'nda incelemelerde bulunan Vali Aktaş, AA muhabirine, aşırı yağışlar öncesinde meteorolojik uyarılar yapıldığını söyledi. Çanakkale'de kuvvetli yağışın devam ettiğini belirten Aktaş, son orman yangınlarında zarar gören ağaç kalıntılarının dereleri kapatmasından dolayı Kepez Çayı'nda ve çevre köylerde sıkıntılar yaşandığını anlattı.

“Herhangi bir kaybımız yok”

Aktaş, son duruma ilişkin şu bilgilere yer verdi; “Çok şükür herhangi bir insanımızda mağduriyetimiz söz konusu değil, herhangi bir kaybımız yok. DSİ, Özel İdare, jandarma, emniyet, AFAD, Kızılay herkes sahada. Herkes görevini yapıyor. Tüm tedbirlerimiz alınmış vaziyette. Afet Koordinasyon Merkezi gece boyunca çalıştı, bugün de çalışacak. Motosikletli kuryelerinin mağdur olmamaları için trafiğe çıkmamalarını istedik. Çalışmalarımız devam ediyor. Yağışlar gün boyu devam edeceğinden vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, risk olan bölgelerden uzak olmalarını istirham ediyoruz” sözlerine yer verdi.

(Saim Tunçman)

Paylaş