havadurum

Vali Aktaş, Ezine'de temaslarda bulundu

842

Vali Aktaş`ın ilk durağı Ezine Kaymakamlığı oldu. Burada Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan tarafından karşılanan Vali Aktaş, kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalar hakkında Uzan`dan bilgi aldı. Aktaş daha sonra Ezine Kaymakamlık hizmet birimlerini ziyaret ederek personele çalışmalarında başarılar dileyerek Ezine Kaymakamlığından ayrıldı. 


Muhtarlar ve Köy İdareleri Derneğini de ziyaret eden Aktaş daha sonra ise, Esnaf ve Sanatkarlar odasına geçti burada Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türker Demirhan ve oda üyeleriyle bir araya gelen Vali Aktaş Esnaf ve Sanatkarlar Odasının çalışmaları hakkında bilgi alarak oda başkanına ve üyelere çalışmalarında başarılar diledi.Vali İlhami Aktaş, Ezine Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Kapalı Pazaryeri inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Ardından Aktaş, Yahya Çavuş aile Sağlığı Merkezi`ni ve Ezine İlçe Sağlık Müdürlüğü`nü de ziyaret edip Covid-19 salgınıyla mücadele eden tüm sağlık personeline çalışmalarında başarılar diledi. 
 
Vali Aktaş, güçlendirme çalışmalarını inceledi
Ezine İlçesinde başlatılan depreme karşı güçlendirme çalışmaları kapsamında Vali Aktaş, Ezine Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde devam eden güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi. Burada Vali Aktaş`a devam eden çalışmalar hakkında Ezine Kaymakamı Dr. Hacı arslan Uzan tarafından bilgi verildi. Türkiye`nin deprem kuşağında olduğunu belirten Vali Aktaş, "Ülkemizde ve ilçemizde olası bir deprem felaketine karşı yapılan güçlendirme çalışmaları ile öğretmenlerimiz, öğrencilerimize daha güvenli bir şekilde eğitim verecek" ifadelerini kullandı. 
 
Vali İlhami Aktaş, Başkan Güray Yüksel ile görüştü
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ziyaretlerine Ezine Belediyesiyle devam etti. Aktaş, Ezine Belediyesi`ne giderek incelemelerde bulundu ve daha sonra Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ile görüşerek bir süre sohbet etti. Ziyarette Vali Aktaş, Ezine Belediyesi`nin yürüttüğü çalışmalar hakkında Başkan Güray Yüksel`den bilgiler aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Vali İlhami Aktaş`a teşekkür etti. 
 
Vali Aktaş, Ezine OSB Müdürlüğü`nü ziyaret etti
Ziyarette; Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi`nde devam eden çalışmalar görüşülerek Ezine OSB Müdürü Alper Altınok tarafından Vali Aktaş`a bilgi verildi. Yapılan görüşmenin ardından Ezine OSB Müdürü Alper Altınok, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali İlhami Aktaş`a teşekkür etti. 
 
Ezine Kültür Merkezi incelendi
Vali İlhami Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanlığınca ödeneği gönderilen Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapım işine başlanan Ezine Kültür Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Aktaş, Ezine`nin sosyo-kültürel hayatına büyük katkı sağlayacak olan bu Kültür Merkezi`nin Ezine`ye hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Ardından Vali Aktaş, İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne, Kırmızı Et, Süt ve Bal Üreticileri Birliği`ne ziyarette bulunarak bütün birliklere çalışmalarında başarılar diledi. 
 
Vali Aktaş, koronavirüs denetiminde 
Vali İlhami Aktaş, Ezine Pazar yerini ziyaret ederek kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarını denetledi. Vali Aktaş, Pazar yerinde Koronavirüs ile mücadele kapsamında belirlenen kurallara uyulup uyulmadığı ve uygulanan Koronavirüs tedbirleri hakkında Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan`dan bilgi aldı. 
 
Ezine Küçük Sanayi Sitesi`ni ziyaret ederek incelemelerde bulun Vali Aktaş, yapılan çalışmalarla ilgili Ezine Küçük Sanayi Sitesi Müdürü Özer Engin`den bilgi aldı.
 
Aktaş, Geyikli`de de incelemelerde bulundu
Ziyaretlerinin ardından Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesine geçen Vali Aktaş, Geyikli Belediyesi`ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ile bir süre görüşerek sohbet eden Aktaş, Geyikli Belediyesi`nin yürüttüğü çalışmalar hakkında Oruçoğlu`ndan bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Vali İlhami Aktaş`a teşekkürlerini iletti. 
 
Geyikli`de vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Aktaş, vatandaşlarla tek tek selamlaşıp sohbet etti. Geyikli Halkı, Vali Aktaş`ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretten dolayı Aktaş`a teşekkür ettiler.
(Ezgi Çetin) 
Paylaş