Vakıf Üniversitesi için ilk adım

Çanakkale’ye kurulması planlanan Hüseyin Akif Terzioğlu Vakıf Üniversitesi için düğmeye basıldı. Vali Güngör Azim Tuna’nın geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladığı Vakıf Üniversitesi için bugün Kolin Hotel’de görüş alışverişinde bulunulacak. Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı tarafından Çanakkale’ye Vakıf Üniversitesi kurulmasının planlandığını ifade eden Vali Tuna; konunun Çanakkale kamuoyunda tartışılarak değerlendirileceğini söyledi.

545
Vali Güngör Azim Tuna’nın geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıkladığı Vakıf Üniversitesi için görüş alışverişinde bulunulacak. Her yönüyle masaya yatırılacak olan toplantı öncesi Vakıf Üniversitesi ile ilgili görüş bildirmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri ile derneklere Çanakkale Valiliği tarafından yazı gönderildi. Kolin Hotel`de bugün düzenlenecek olan “Arama Konferansı” toplantısında kent için önemli olan Vakıf Üniversitesi irdelenecek ve katılımcıların konu ile ilgili görüşleri alınacak. Hüseyin Akif Terzioğlu Vakıf Üniversitesi için kolları sıvayan Vali Güngör Azim Tuna yaptığı açıklamada, son yıllarda Çanakkale’de önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek; “İlimiz son yıllarda önemli bir gelişme yaşamaktadır. Milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan bu topraklar artık turizm değerleriyle, tarımda yükselen markalarıyla, cazip yatırım potansiyeliyle ve en önemlisi, üniversite kenti olarak ‘yaşanacak bölge’ niteliği taşımasından ötürü dünya çapında yükselen bir yıldız olmaya aday konumdadır” dedi.
 
Vakıf Üniversitesi masaya yatırılacak
Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı tarafından Çanakkale’ye Vakıf Üniversitesi kurulmasının planlandığını ifade eden Vali Tuna; konunun Çanakkale kamuoyunda tartışılarak değerlendirileceğini söyledi. Kentin bütün dinamiklerinin görüş ve önerilerinin alınarak Vakıf Üniversitesi için atılacak adımların Çanakkale’ye fayda sağlayacağını vurgulayan Vali Tuna; “40 yıldır eğitime, öğretime destek veren, ilköğretimden üniversiteye her kademede fakir ve muhtaç öğrencilere burs veren, başarıyı teşvik eden, yurtlar ve okullar yaparak Çanakkale`ye kazandıran ve İlimizin yegâne üniversitesinin kuruluşunda katkıları inkâr edilemez olan Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfınca İlimizde bir Vakıf Üniversitesi kurulması düşünülmekte ve bu düşüncenin Çanakkale kamuoyunda tartışılarak, değerlendirilmesinde yarar görülmektedir. Kentin bütün dinamiklerinin görüş ve önerilerinin alınarak bundan sonraki adımların atılacak olması, Çanakkale`miz ile bütünleşmiş bu Vakfın, gelecek vizyonu ve gelişen, büyüyen Çanakkale`ye, ülkemize, insanımıza ve dünyaya yapabileceği katkılar açısından önemlidir. Bu amaçla, ilki 6 Kasım 2012 Salı günü 15.00-20.00 saatleri arasında Kolin Hotel`de bir ‘Arama Konferansı’ gerçekleştirilecektir” diye konuştu. Vakıf Üniversite ile ilgili görüşlerin alınacağı toplantı açılış konuşmalarıyla başlayacak. Gruplara bölünerek SWOT analizi ve düşünce turlarının ardından toplantının sonuç bildirgesi açıklanacak. Vakıf Üniversitesi için faaliyet planı kararlarının alınmasıyla toplantı sona erecek..
Paylaş