havadurum

Vakalar artıyor, tedbirler kapıda

1050
Son günlerde koronavirüs vakaları yeniden tırmanışa geçerken, Çanakkale`de de okulların açılması ile birlikte vaka haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye`nin Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Güncel verilere göre, son 24 saatte 112 bin 131 Kovid-19 testi yapıldı, 1723 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 71 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 1401 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 302 bin 499`a çıktı. 
 
Biga Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu`nda da korona virüsü vakası tespit edildi. Çanakkale merkezde faaliyetine devam eden Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu ve Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu`nun ardından Biga`da yeni bir vaka tespit edildi. Geçtiğimiz günlerde Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu ve Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu`nda toplam 3 öğrencide korona virüsü tespit edilmiş, 33 öğrenci ve bir öğretmen karantinaya alınmıştı. Biga`da ise Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlköğretim Okulu 4`inci sınıf öğretmeninde korona virüsü testi pozitif çıktı. Öğretmen ve 24 öğrencili 4`inci sınıf karantinaya alındı. Velilerin ise Pazartesi günü çocuklarını okula göndermediği öğrenilirken, okulun Pazartesi gelmesi gereken öğrenci sayısının yüzde 60 oranında düştüğü öğrenildi.
 
İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında `Koronavirüs Salgını Konulu Ek Genelge` Çanakkale Valiliği tarafından yayınlandı. Genelgede, koronavirüs salgınıyla mücadelede gelinen aşamanın Sağlık Bakanlığı ile birlikte değerlendirilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatları üzerine ek kararların alındığı ifade edildi. Buna göre; " İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının 48 saat içerisinde toplanmasının sağlanacak. 7 günde her gün ayrı konumda (eğlence yerleri, umuma açık alanlar, AVM`ler, yolcu taşıma araçları, cami mescitler, Pazar yerleri...) kovid-19 denetimi gerçekleştirilecek. Gerçeğe aykırı, eksik ya da yanıltıcı temaslı bildiriminde bulunanlar hakkında işlem başlatılacağı belirtilen genelgede belediyelerin bir an evvel şehir içi toplu ulaşım ve HES entegrasyonunu sağlayacağı ifade edildi. Çanakkale Valiliği tarafından yayınlanan genelgede şu ifadelere yer verildi. 
(Seçkin Sağlam - Eren Aşnaz)
 
Paylaş