"Vahşi katı atık deposu hiç toparlanmadan ve düzeltilmeden aynen duruyor"

923
Yaz aylarına yaklaşması mile birlikte Çanakkale`de turizm sezonuna hazırlıklarda başladı. Kentin en önemli tarihi turistik ilçelerinden biri olan Gelibolu`da ise yol üzerinde bulunan eski evsel atık alanının görüntüleri tepki topluyor. Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi, Gelibolu, Eceabat, Kavakköy, Evreşe Belediye`lerinden oluşan Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği tarafından Katı Atık Düzenli Depolama Sahası kurulmuş ve alan çöp alanı olmaktan çıkartılmıştı. Gelibolu`ya gidiş ve gelişlerde yol üzerinde bulunan alanın Rehabilitesine dair herhangi bir girişim henüz yapılmazken, inşaat malzemeleri ve molozlar başta olmak üzere atık görüntüleri devam ediyor. 
Belediyeden cezai işlem açıklaması
Konuyla ilgili Gelibolu Belediyesi tarafından alana herhangi bir atık malzemeye atılması yasaklanmış, Gelibolu Belediyesi resmi sitesinden alana çöp atanlara dair cezai işlem uygulanacağı belirtilerek; "İlçemizde muhtelif yerler ile eski çöplük bölgesine izinsiz ve kontrolsüzce dökülen kömür cürufu, evsel atıklar ve inşaat atıkları Fen İşleri Müdürlüğümüz ekiplerimizce kaldırılıyor. Bu tür atıkları kurumumuzun göstereceği döküm saha dışındaki yerlere rastgele atanlara cezai işlem uygulanacağını bir kez daha önemle belirtiyoruz" duyurusu yapılmıştı.
"Vahşi katı atık deposu hiç toparlanmadan ve düzeltilmeden aynen duruyor"
Gelibolulu vatandaşlar uzun süredir atıl halde bulunan ve atık görüntülerinin devam ettiği alana tepki gösterdiler. Alanın biran önce temizlenerek kötü görüntüsünden kurtulması gerektiğini talep eden vatandaşlar yaptıkları açıklamada; "Shell İstasyonun arkasında yer alan ve tüm araçlar tarafından görülen ve ilçemiz için kötü bir imaj yaratan vahşi katı atık deposu hiç toparlanmadan ve düzeltilmeden aynen duruyor. Gelibolu Çevre Derneği ile Gelibolu Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkan ve üyelerini bu bölgeyi bir ziyaret etmeye ve çok meraklı oldukları fotoğraflarını yayınlamayı buradan da yapmaya davet ediyoruz..." dediler.
(Eren Aşnaz)

 

Paylaş