havadurum

Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Uzman öğretmenlik sınavı hakkında detaylar…

Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na giren binlerce öğretmen, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Sınav sonuçları, öğretmenlerin uzman öğretmen veya başöğretmen unvanlarına yükselmesinde belirleyici olacak. Peki, uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? İşte, uzman öğretmenlik sınavı hakkında merak edilenler…

1538

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, 19 Kasım 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapıldı. Sınava giren binlerce öğretmen, uzman öğretmen veya başöğretmen unvanlarına yükselmek için sınav sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyor. Sınav sonuçları, MEB ve/veya Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü internet adreslerinden ilan edilecek. Peki, uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav soruları ve cevapları nereden ulaşılabilir? İşte, uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili tüm detaylar…

Uzman öğretmenlik sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na katılan öğretmenler, sınav sonuçlarını bekliyor. Sınav sonuçları, öğretmenlerin uzman öğretmen veya başöğretmen unvanlarına yükselmesinde önemli bir rol oynayacak. MEB, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir duyuru yaptı. Buna göre, sınav sonuçları 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren MEB ve/veya Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü internet adreslerinden ilan edilecek.

Sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı?

MEB, sınav soruları ve cevap anahtarlarını sınavın ardından MEB ve/veya Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü internet adreslerinden yayınladı. Sınavda 100 puan üzerinden değerlendirme yapıldı ve yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemedi. Sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayıldı.

Uzman öğretmenlik sınavı nedir?

Uzman öğretmenlik sınavı, Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği kapsamında, öğretmenlerin uzman öğretmen veya başöğretmen unvanlarına yükselmeleri için düzenlenen bir sınavdır. Sınava, en az 5 yıl öğretmenlik yapan ve başarılı olan öğretmenler başvurabilmektedir. Sınavda, öğretmenlik mesleği ile ilgili genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan bilgisi soruları yer almaktadır. Sınavda başarılı olan öğretmenler, uzman öğretmenlik eğitim programına katılmaya hak kazanmaktadır. Eğitim programını tamamlayan öğretmenler, uzman öğretmen sertifikası almaktadır. Uzman öğretmenler, maaş, ek ders, özür durumu, görevlendirme, yurt dışı görev gibi konularda bazı ayrıcalıklara sahip olmaktadır.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş