havadurum

Uzlaşı adayını destekleyen 5 parti sahaya iniyor

CHP ve MHP tarafından çatı aday olarak Cumhurbaşkanlığı`na aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu`nu 10 Ağustos tarihinde Çankaya Köşkü`ne çıkarmak için Çanakkale`de uzlaşı adayına destek veren partiler kolları sıvadı. Çatı adayı olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu`nun Cumhurbaşkanlığı`na seçilmesi için sahaya inecek olan CHP, MHP, DP, DSP ve Bağımsız Türkiye Partisi`nin il başkanları bugün basının karşısına çıkarak gövde gösterisinde bulunacak.

862
 
 
CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz önderliğindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı seçim programı kapsamında yürütülecek olan çalışmalar ile ilgili yol haritası belirmek için fikiralışverişinde bulunmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi ve Demokrat Parti yöneticileriyle bir araya geldi. İlk olarak Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Efkan Erkan ile partilileri ziyaret eden CHP heyeti, daha sonra Demokrat Parti İl Başkanı Melih Fenercigil`i ziyaret etti. Demokrat Parti ziyaretinde Çevre eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar da yer aldı.
 
 
Erkan; “Adayımızı sonuna kadar destekleyeceğiz”
Cumhurbaşkanlığı seçimine uzlaşı adayı olarak girecek olan Ekmeleddin İhsanoğlu`nun sonuna kadar destekçisi olacaklarını belirten MHP İl Başkanı Efkan Erkan; “Bizler, çatı adayı olarak belirlenen sayın Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu`nun sonuna kadar destekçisiyiz. MHP olarak Çanakkale`deki bütün teşkilatlarımızla birlikte açıklandığı günden bugüne kendi seçmenimiz üzerinde ve diğer Çanakkaleli seçmen üzerinde elimizden geldiğince adayımızı tanıtıp çalışmalarımızı devam ettiyoruz. 5 parti ile birlikte kendi aramızda yapacağımız program çerçevesinde bundan sonraki çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde devam edecek ve inşallah sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nu Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Türk demokrasisi açısından oturtturacağımıza da inanıyoruz” dedi.
 
 
Karagöz; “İhsanoğlu, Türkiye için bir şanstır”
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nun türkiye için bir şans olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ise; “Türkiye`de uzlaşı kültürünün tabana yayılması ve ülkemizin geleceği ile ilgili endişelerin ortadan kalkması için genel merkezlerimiz düzeyinde yapılan görüşmeler sonucunda sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nun Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi konusunda bir irade beyan edilmiştir. Çanakkale`de de 5 partiye mensup İl Başkanları olarak bu iradenin hem takipçisi hem de savunucusu olmak üzere çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye için bir şanstır. Bunu bütün toplum kesimlerinin değerlendireceğine inanıyoruz. CHP, MHP, DP, DSP ve Bağımsız Türkiye Partisi olarak Çanakkale`de de bu birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Pazartesi, günü saat 11.00 de İl Başkanlarımızla birlikte CHP il binasında geniş bir basın açıklaması yapacağız” diye konuştu.
 
Sarıbaş; “İhsanoğlu halkın adayıdır”
Türkiye`de ilk defa halkın oylarıyla seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylar açısından demokratik olmayan bir yarış olarak yorumlayan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Türkiye`de yaklaşan bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İlk defa Türkiye`de halkın oylamasıyla Cumhurbaşkanı seçilecek. Ama adaylar açısından çok demokratik olmayan bir yarışı izleyeceğiz. Ancak bu seçimlerde çatı adayımız olan sayın Ekmeleddin İhsanoğlu 5 partinin ortak adayıdır. Bu Türkiye`de bir ilktir. Siyasette uzlaşma kültürünü gösteren partililere çok teşekkür ediyorum. Uzlaşma kültürü Türkiye`nin geleceği açısından çok önemlidir. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, halkın adayıdır. Cumhurbaşkanlığı tarafsız, herkese eşit olan bir makamdır. Türkiye`de yaşayanlar bu makamın kıymetini bilirler. Çanakkale`nin yanı sıra diğer illerinde İhsanoğlu`nu destekleyeceklerine inanıyorum” dedi.
 
Soydan; “Erdoğan`a yakışan şartlarda seçime giriyoruz”
Tamamen eşit olmayan şartlarda bir yarışa girdiklerini vurgulayan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, insanları ayırmayan Prof. Dr. sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nun seçimdeki ilk turda %60`lık bir oy ile Cumhurbaşkanı olacağına inandığını dile getirerek şu şekilde konuştu: “Tamamen eşit olmayan şartlarda bir yarışa giriyoruz. Tam Recep Tayyip Erdoğan`a yakışan şartlarda seçime giriyoruz. Yani devletin bütün olanaklarını kullanan bir aday Erdoğan ama kendi olanaklarıyla bu seçime giden sayın Ekmeleddin İhsanoğlu. Elbette bunun altında yatan ana neden korkudur, diktatörlüktür, zalimliktir. İki adayı kıyaslamayacağım. Çünkü kıyaslayabileceğimiz hiç bir şey yok. İnsanlık anlamında da yan yana getiremeyiz. Hiçbir anlamda yan yana getiremeyiz. Erdoğan`ın adaylık sürecinden bu güne kadar söylediklerine baktığımızda gerçekten yan yana getiremeyiz. Başbakan Erdoğan kin, nefret ve kan üzerine siyaset yaparak iktidar koltuğunu korumaya çalışmaktadır. Önümüzde bir seçim vardır. Ya Cumhurbaşkanı seçeceğiz, ya halkı kucaklayan ve insanları ayırmayan bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Ya da ben tarafım diyen AKP`nin başkanını ya da diktatör seçeceğiz. 5 parti bir araya geldi ve kendi adayını değil milletin adayını çıkardı. Ve inanıyorum ki halkın büyük bir tercihi ile Prof. Dr. sayın Ekmeleddin İhsanoğlu da inşallah ilk turda %60`lık bir oy ile Cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye`nin önü açılacaktır.”
 
Fenercigil; “Adayımızdan memnunuz”
CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ile beraberindeki partililer, Demokrat Parti İl Başkanı Melih Fenercigil`i de ziyaret etti. Ziyarette konuşan DP İl Başkanı Melih Fenercigil; “Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nu desteklemek için uzlaşı sağlandı. Ülkemize demokrasi adına Cumhurbaşkanı adayımız sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nun hayırlı olmasını diliyorum. Çok isabetli bir aday olduğunu düşünüyorum ve adayımızdan çok memnunuz. Demokratik bir şekilde yönetilen bir ülkede yaşamak istiyoruz. Biz de bu kampanya süresinde elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yolsuzluklardan, hukuksuzluklardan hepsinden kurtulmak istiyoruz. CHP önderliğinde de bu işe biz varız” dedi. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan da Cumhurbaşkanlığı seçimi ve uzlaşı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili bir konuşma yaptılar.
 
Üçpınarlar; “Türk halkı tercihini yapmak mecburiyetinde”
Çevre eski Bakanı Hamdi Üçpınarlar ise şu şekilde konuştu: “Türkiye parçalanmaya, bölünmeye ve kutuplaşmaya gidiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bunun böyle gerçekleşeceği korkusu içerisindeydim ama inşallah olmaz demiştim. Ama maalesef oldu. Bir tarafta diktatörlüğe ve ya aşiret idaresi, bir tarafta da Anayasa`ya ve yasalara uyum sağlamak mecburiyeti ve zorunluluğu içinde hisseden, hukuk üstünlüğünü tesis eden bir devlet idaresi. Burada yapılacak olan tercih, aşiret devleti mi olacağız? Yoksa hukukun üstünlüğünü sağlayan bir devlet idaresine mi karar vereceğiz? Türk halkı bunun tercihini yapmak mecburiyetindedir. Konuşulan ve yapılan her hadiseler, netice itibariyle bizi bu noktaya getirmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi ülkeye hayırlı olsun.”
Paylaş