havadurum

Üzen Meksika yolcusu

ÇTB Başkanı Kaya Üzen, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte özel sektörü temsil etmek için Meksika’ya gidecek.

436
Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Başkanı Kaya Üzen, bu yıl Haziran ayında düzenlenecek olan ve Türkiye’nin 2015’te ev sahipliği yapacağı B-20 ve G-20 zirvelerine katılacak.
 
Haziran ayında gerçekleştirilecek B-20 zirvesine ve öncesindeki zirve hazırlık çalışmalarına Türk özel sektörünü temsilen TOBB da aktif olarak destek veriyor. G-20 hazırlıkları kapsamında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 25-26 Şubat 2012 tarihlerinde Mexico City’de yapılacak G-20 Bakanlar Toplantısı’nda Türkiye’yi temsil edecek.
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte Türk Meksika İş Konseyi Toplantısı’na katılacağı için büyük onur duyduğunu belirten ÇTB Kaya Üzen, “Bu yıl ki G-20 Zirvesine ev sahipliği yapacak olan Meksika otoritelerinin ve iş dünyasının Zirve gündemindeki konulara ilişkin görüş ve değerlendirilmeleri alınabilecek, Türkiye’nin ve Türk iş dünyasının görüşleri bizler tarafından birinci elden iletilebilecektir. Ayrıca, söz konusu toplantıya katılım, 2012-2013 yılı için ülkemizin pazara giriş faaliyetlerinin yoğunlaşacağı öncelikli ülkelerden biri olan Meksika ile ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için önemli olanaklar sunacaktır” dedi.
 
Üzen açıklamasının devamında şu şekilde konuştu: “Dünyanın 12. büyük ekonomisi olan Meksika, hem büyük ithalat potansiyeli hem de ABD pazarına giriş için önemli fırsatlar sunmaktadır. NAFTA anlaşması çerçevesinde ABD pazarına gümrüksüz ürün ihraç edebilen Meksika’da yer alan ve %90’a yakın oranda ABD pazarına yönelik üretim yapan serbest bölgelerde Türk firmaların yatırım yapma imkanı önemli bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca, Meksika 361 milyar doları aşan ithalatıyla Türk ihracatçıları için ciddi bir pazar potansiyeli taşımaktadır. Türkiye-Meksika ekonomik ilişkilerinde başta otomotiv yan sanayi, beyaz eşya, inşaat malzemeleri ve turizm sektörleri olmak üzere farklı sektörlere yönelik iş geliştirme fırsatları bulunmaktadır.”
Paylaş