Üzen;"İpsala Gümrük kapısı işletmeciliği tekrara şirketimize verilmiştir..."

1029

 Çanakkale Ticaret Borsasının da hissedar olduğu Umat Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. 2017 yılı Olağan Genel Kurulu 6 Temmuz’da gerçekleşti. Umat İpsala Genel Kuruluna TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve Umat İpsala Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen ve şirketin hissedarları ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Meclis Başkan yrd. İzzet Arıcı, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Üyeleri Melih Gündoğdu, Ruhi Badem, Birol Çetin, Meclis Üyesi Ahmet Uzun ve Genel Sekreter Sevcan Elver hazır bulundu.  Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen, toplantıya teşrif eden tüm ortaklara teşekkür etti. Toplantının hayırlı olmasını diledi. Başkan Üzen açıklamasında “Sayın Rıfat Başkanımızın desteği ile Bakanlık-TOBB-UMAT arasında 120 Milyon TL proje maliyeti ve 15 yıl süreli İpsala Gümrük Kapısının İhtiyaç Duyduğu Bina ve Altyapı Tesisleri Projelerinin Uygulama Sözleşmesi 02 Temmuz itibariyle imzalanmış ve İpsala Gümrük Kapısının işletmeciliği tekrar şirketimize verilmiştir” dedi.


“TOBB, İpsala Gümrük Kapısını Yap-İşlet-Devret modeli ile açtı”
Genel Kurul’da konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz; “Gümrük kapılarımız 3’üncü dünya ülkelerinin gümrüklerini andırıyordu. Gümrüklerde yaşanan sorunlar navlun fiyatlarını artırıyor, üyelerimizin üzerine yük oluyordu. Hiçbir girişimci bu konuya el atmıyor, proje üretemiyordu. 2001 krizi ile boğuşan devletimizin yatırıma ayıracak kaynağı yoktu. Bu alanda bir yol açılması gerekiyordu. Bu yolu 2001 yılında TOBB, İpsala Gümrük Kapısının Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılması projesini ortaya koyarak açtı” dedi.
“Hem araç hem de yolcu sayımız ciddi oranda arttı”
Bu amaçla Umat İpsala’yı kurduklarını ve Türkiye’nin Avrupa’ya açılan İpsala Gümrük Kapısını modernize ettiklerini anlatan Ali Kopuz;  “Bu modernizasyon sonrasında biraz önce Kaya Başkanın da dediği gibi hem araç hem de yolcu sayımız ciddi oranda arttı. Umat İpsala, TOBB, Umat ve 26 Oda-Borsanın bir araya gelerek kurduğu birlik ve beraberliğin en güzel örneklerindendir. Umat İpsala olarak 2012 yılında Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikasını almaya hak kazandık. UMAT İPSALA’nın başarısı örnek oldu. Daha sonra tüm kara gümrük kapıları modernizasyonunun TOBB’a verilmesini sağladı. Böylelikle bu camia ülkemizin dış ticaret trafiğinin yüzde 80’inin geçiş yaptığı gümrük kapılarımızı modernize etti. Bu camia, yaptığı her işte üyesine hizmet etme şiarıyla hareket etti” şeklinde konuştu. Kopuz, artan kapasite ihtiyacına cevap vermek için Umat İpsala olarak İpsala Gümrük Kapısı’nın kapasitesini artıracaklarını, yeni kapıya 120 milyon TL yatırım yapacaklarını söyledi.
 
“Şirketimiz, başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmüştür”
Umat İpsala Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen de şirket hakkında bilgi verdi. 2002 yılında hizmete açılan İpsala Gümrük Kapısının, Türkiye ekonomisine katkı sağlamakla birlikte Avrupa’da örnek gümrük kapısı olarak prestij ve imaj sağladığını ifade eden Üzen; “Şirketimiz kuruluşundan itibaren işletmecilik görevini yürüttüğü son güne kadar sorunsuz ve başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmüştür” dedi. Başkan Üzen, devamla; “Sayın Rıfat Başkanımızın desteği ile Bakanlık-TOBB-UMAT arasında 120 Milyon TL proje maliyeti ve 15 yıl süreli “İpsala Gümrük Kapısının İhtiyaç Duyduğu Bina ve Altyapı Tesisleri Projelerinin Uygulama Sözleşmesi” 02 Temmuz 2018 itibariyle imzalanmış ve İpsala Gümrük Kapısının işletmeciliği tekrar şirketimize verilmiştir” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş