Üzen GULFOOD 2013’den döndü

Çanakkale Ticaret Borsası ve ülkemizin önde gelen gıda dağıtım ve lojistik firmalarından Kale Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen Dubai’de 25-28 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen GULFOOD Fuarı 2013 – Uluslararası Gıda ve İkram Fuarı’na katılım yaptı.

567
Yine bu fuar vesilesiyle, Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi’nin, yıllık Birleşik Arap Emirlikleri – Türkiye Gıda Güvenliği ve Yatırım Olanakları Ortaklık Forumu da 24 Şubat 2013 tarihinde Dubai’de Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımıyla düzenlendi.
 
Türkiye’nin önde gelen gıda ve tarım şirketleriyle Körfez ülkelerinin yatırım fonlarını bir çatı altında buluşturmayı amaçlayan bir günlük toplantının açılış konuşmasını da Tarım ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker yaptı. Gıda Güvenliği Paneli ile başlayan program, Tarım ve Gıda Sektöründe Yatırım Olanakları oturumuyla son buldu. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Kurumsal İletişim Direktörü İlknur Menlik’in de Türkiye Süt ve Süt Ürünleri sektörünü tanıtacağı programda, çeşitli gıda ve içecek firmalarının örnek yatırım çalışmalarından tanıtım ve sunumlar yapıldı.
 
Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi düzenlenen toplantıda, Körfez fonlarının Türk gıda markalarına yatırım yapmak suretiyle hem Türkiye’nin artan geliriyle büyüyen cazip iç pazarından faydalanmaları, hem de bu markalarla dünyaya açılarak kendi gıda güvenliklerini de teminat altına alabilecekleri mesajını vermeyi amaçladıklarını bildirdiler.
 
Toplantıya Türkiye’den ve Birleşik Arap Emirliklerinden 150’den fazla işadamı katıldı.
 
Dubai ve Kuzey Arap Emirlikleri Türk İş Konseyi, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası (DCCI) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2005 yılında kurulan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olup bölgede Türk firmaları ve iş adamlarına yardımcı olmayı, yerel firmalar ve kamu kuruluşlarıyla ilişkilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.
 
Gıda ihtiyacının yaklaşık yüzde 90’ını ithalatla karşılayan Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Türk gıda sektörü için Ortadoğu pazarına açılan bir kapı olan Gulfood 2013 fuarını ve Forumu değerlendiren Başkan Üzen şunları söyledi; “Özellikle son yıllarda Avrupa’da iç pazar daralması ve krizler, Türk yatırımcı ve işadamlarını gelişmekte olan piyasalara yöneltti. Bunda da ilk akla gelen ve ülkemiz için damak tadı ve yemek kültürü çok yakın olan Ortadoğu pazarlarıdır. Bu pazarlar arasında ise Birleşik Arap Emirlikleri hem serbest ticaret bölgesi olmaları hem de ihracat imkanları nedeniyle hemen akla ilk düşünülen ülkeler arasında yer almaktadır. Bu fuar ile yeni ürünler ve teknolojiler keşfedilip firmaların değişen taleplerinin karşılanması konusunda yardımcı olacaktır. Bu açıdan Gulfood Fuarı ve İş Konseyleri toplantısı ilimiz, ülkemiz ve sektörümüz için çok önemli bir fırsat, yeni bir açılım ve tanıtım imkânı oldu.” dedi.
Paylaş