Milli Mücadelenin Sesi: Çanakkale’nin Ruhu, Samsun’un Cesareti

ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, 19 Mayıs mesajında milli mücadelenin simgesi olan bu anlamlı günün, gençliğe duyulan güvenin en güçlü ifadesi olduğunu belirtti.

153

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelenin fitilini ateşlediği bu tarihi günün, Türk milletinin bağımsızlık yolculuğundaki kararlılığının simgesi olduğunu belirtti.

“Gençliğe güvenimiz sonsuz”

Semizoğlu mesajında, “Türk Milletinin hürriyet ve istikbal yolculuğunda bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin ilk adımıdır. 19 Mayıs; sadece bir tarih değil, aynı zamanda Milletimizin özgürlüğe ve bağımsızlığa olan tutkusunun simgesi, gençlerimize duyulan güvenin en güçlü ifadesidir. Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözü, geleceğimizi emanet ettiği gençliğe duyduğu derin inancın en güzel ifadesidir. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak; tarihinden aldığı güçle geleceğe yön veren, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, girişimci ruhunu her alanda gösteren bir gençlik için çalışıyor, gençlerimizi Ülkemizin en büyük sermayesi olarak görüyoruz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, aziz Milletimizin ve yarının umudu olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş