Üzen Danimarka’da

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Danimarka gezisine katıldı.

702
 
Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen 17-19 Mart 2014 tarihleri arasında Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe`nin resmi davetiyle bu ülkeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün heyetine katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ilk defa ziyaret edilen Danimarka resmi heyetine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akademisyenler, sanatçılar ve işadamları katıldılar. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin davetlisi olarak heyete katılan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsil eden Borsa Başkanı Kaya Üzen yaptığı değerlendirmede; “Her anlamda çok verimli, çok başarılı ve üst düzey ilgi gördüğümüz bir resmi ziyaret oldu. Gezimiz süresince, toplantılarda, ikili görüşmelerde müşahede ettiğimiz ülkemizin itibarı, onuru ve heyetimize gösterilen ilgi en üst seviyede oldu” dedi.
 
 
“Ülkemizin dış ticareti açısından çok verimli geçti”
Danimarka gezisi ile ilgili izlenimlerini kamuoyu ile paylaşan Üzen; “Ziyaret süresince heyetimiz çok üst düzey ilgi gördü. Danimarka–Türk İş Forumunu gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Danimarka Meclisini ziyaret etti. Danimarka İslam Toplumu temsilcileri ile görüştü. Bizler işadamları olarak Danimarka Sanayiciler Federasyonu ile görüşmeler, toplantılar gerçekleştirdik. Katılım sağladığımız Türk-Danimarka İş Forumu ülkemizin dış ticareti açısından çok verimli geçti. Bizler muhtelif sanayi kuruluşlarını ziyaret ettik. Heyetimizdeki arkadaşlarımız Danimarka’nın çok ileri durumda olduğu yeşil enerji, yenilenebilir enerji çalışmaları konusunda çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiler. Ben tarım ve gıda sektörünü temsilen ülkemizde de yatırımları olan süt ve süt ürünleri endüstrisi alanında çalışmalar olan Christian Hansen firmasını ziyaret ettim. Sayın Cumhurbaşkanımız Danimarka Başbakanı Bayan Sayın Helle Thorning-Schmidt, Meclis Başkanı Sayın Mogens Lykketoft ile görüştü. Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe Sayın Cumhurbaşkanımız ve heyetimiz onuruna resmi yemek verdi. Bütün gezimiz boyunca, bütün toplantılarımızda gördüğümüz ilgi ve ülkemize verilen değer bizleri ziyadesiyle onurlandırdı ve gururlandırdı” diye konuştu.
Üzen, Cumhurbaşkanı ile görüştü
Ziyaret süresince Çanakkale`nin 2015 yılı hazırlıkları ve yatırımları için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmeler yapma imkanı bulduğunu kaydeden ÇTB Başkanı Kaya Üzen; “Ziyaretimizin bizim açımızdan, ilimiz Çanakkale açısından en önemli yanının ise hem sayın Bakanımızla hem de sayın Cumhurbaşkanımızla 2015 yılına yönelik olarak ilimize gelmesi planlanan yatırımlar üzerinde durmamız oldu” dedi. Üzen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İskandinav Toplumları yönetim anlayışı, çevre duyarlığı, kurumları, sanayileri ve üniversiteleri, bilimsel etkinlikleri açısından dünyanın en önde gelen toplumlarından. Çok yüksek gayri safi milli hasılaya sahipler. Ülkede eğitim kalitesi çok yüksek. Özellikle gıda sanayinde, süt ve et endüstrisinde çok iyi durumdalar. Sosyal Devlet politikalarının çok iyi uygulandığı ülkeler. Danimarka ise bütün bu açılardan çok özel ve çok farklı bir ülke”
Paylaş