havadurum

Uyuşturucu ve tarihi eser operasyonları

Lapseki ve Biga`da uyuşturucu tacirlerine ve tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonlar gerçekleştirildi...

565
 
Lapseki’de uyuşturucu operasyonu...
Edinilen bilgiye göre, Biga istikametinden Lapseki ilçesine doğru giden bir araca operasyon gerçekleştirildi. M.K. isimli şahsın kendisine ait otomobil içerisinde uyuşturucu madde götürdüğü duyumunu alan Lapseki İlçe Jandarma ekipleri, söz konusu aracı Şevketiye Köyü çıkışında durdurdu. Araçta arama yapan ekipler, M.K., S.A. ve A.A. isimli şahısların üzerinde ve araçta 150 gr. kubar esrar maddesi, 1 adet kurusıkı tabanca ve 7 adet tabanca ele geçirdi. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınırken, şüpheli M.K., S.A. ve A.A. isimli şahıslar ise işlemlerinin tamamlanmasına müteakip sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Tarihi eserlere el konuldu
Eski dönemlerden kalma tarihi eseri satmak için müşteri arayan şahsa yönelik operasyon düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, C.G. isimli şahsın elinde eski dönemlerden kalma tarihi eser olduğu ve satmak için müşteri aradığı duyumunu alan ekipler, düzenledikleri operasyonda şüpheli şahsı yakaladı. Yakalanan şüpheli şahsın yapılan üst aramasında, ceketinin cebinde poşete sarılı vaziyette 292 adet değişik dönemlere ait ve değişik ebatlarda sikke ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen tarihi eserler Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Çanakkale Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alınırken, şüpheli C.G. isimli şahıs ise ifadesinin alınmasına müteakip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
 
Uyuşturucu tacirlerine geçit yok
Edinilen bilgiye göre, Örtülüce Köyü’nde ikamet eden M.K. isimli şahsın kendisine ait hayvan ağılında kenevir bitkisi yetiştirdiği duyumunu alan Çanakkale İl Jandarma Komutanllığı’na bağlı ekipler, şüpheli şahsın evi ile hayvan ağılında arama yaptı. Arama neticesinde 150 gr. kubar esrar maddesi, 20 gr. kenevir tohumu, 13 kök kenevir bitkisi ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen malzemeler muhafaza altına alınırken, şüpheli M.K. isimli şahıs işlemlerinin tamamlanmasına müteakip sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Paylaş