"Uygun fiyat ve hijyene verdiği önemle hizmete devam ediyor"

1372

Zeytin Dalı Ev yemeklerinin kuruluşu, işsiz kalan Temel Akgün` ün televizyonda ki Vedat Milor` ün hikâyesi ile başladı. Bir avuç kuru fasulye ile işe başlayan aile aynı çizgiden devam ettiklerini belirttiler. Günde çeşit çeşit yemek çıkartıp bir menü halinde sunuyorlar. Müşteriler yemekten sonra ücretsiz bir şekilde çay alıp içiyorlar.

"15 yıldır aynı çizgideyiz, malzeme aynı, tencere aynı"
Zeytin Dalı Ev yemekleri Temel Akgün; "2007 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. İlk başta biraz mecburiyetten başladık ben işsiz kaldım. İşsiz kalınca evde böyle televizyona bakarken Vedat Milor`ü gördüm. Kitap yazmış, büyük bir restoranttan aile işletmesine dönmüşler. Nuray hanıma dedim gel bu işi yapalım bir avuç kuru fasulyeyle başladık o gün bugündür Zeytindalı Ev Yemekleri aynı çizgide devam ediyor. Malzeme aynı, tencere aynı kendi yağımızı kullanıyoruz, zeytinyağından yapıyoruz yemeklerimizi. Kendimiz aynı zamanda zeytinciyiz zaten. Bizim mekânımıza genellikle memur ve öğrenciler geliyor, eğitim fakültesi yakın olduğu için orada görev yapan hocalarımız geliyor. Öğrenci menümüz var onun için de az çorba ve her çeşit çıkan yemekten salatasından pilavına, yoğurtlusundan ana yemeğe kadar koyuyoruz. Hepsinden karışık aşçı tabağı dedikleri tabaktan yapıyoruz fiyatı 18 TL. Yemekler 12.00 da hazır oluyor, akşam 20.00`a kadar servis devam ediyor. Her gün bakliyat, bir etli yemek, zeytinyağlı, salata çeşitleri çıkar. Çay servisimiz de ücretsiz bir şekilde self servis olarak dışarıda bahçede içilebilir" dedi.
"Öğrenci dostu bir işletmeyiz"
Uygun fiyatları ile öğrenciye hitap eden lokanta fastfooda karşı olduğunu belirtti aynı zamanda aile iş yerinde aşçı giderini menülerine yansıtıp daha uyguna getiren Akgün; "Bugün bir tost veya burger yese insan tam doymuyor zaten zeytin dalı fastfooda karşı bir mekan. Aile iş yeri olduğu için aşçı giderimiz yok bunu da menüye yansıtıyoruz daha uygun fiyat elde etmiş oluyoruz menüde müşterilerimiz için. Zeytin dalı kurulduğundan beri öğrenci dostu bir işletme. 15 yılda zeytin dalına gelen öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da gelmeye devam ettiler aileleri ile birlikte" dedi.
"Torunum ne yiyorsa, gelenler de onu yiyor"
"Memnun kalmayan için alternatif mekân çok, her gün gelenlere arada bir başka mekânlara da gidin kıyaslayın diyorum. Ama çoğu müşterimiz `Temel ağabey gerek yok` der. Maliyetler çok yükseldi insanlar işin ucuzuna kaçıyor. Üç hane buradan yemek yiyor. Benim torunum ne yiyorsa gelenler de onu yiyor burada. Temiz, lezzetli, ucuz anlayışı ile 15 yıldır yola çıktık aynı yolda devam ediyoruz. Çanakkale halkına huzur, sağlık, afiyet diliyorum. Çanakkale cennetten bir köşedir. Gelen bir daha kopamaz, Çanakkale ayrıcalıktır" dedi. (Gülperi Çalışkan)
Paylaş