Uyanık; "Çevreciyiz diyen insan dağın adı ile uğraşmaz"

1161

 AKP Merkez İlçe Başkanı Yıdıray Ölçek, Kazdağları’nda devam eden ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne dair açıklamalarda bulunmuş, Kirazlı’da devam eden maden çalışmalarının marka değerlerine kesinlikle hiçbir zararı olmayacağını belirterek, CHP’ye yönelik; "Ezine peynirimizde, Bayramiç beyazımızda Türkiye ve dünyada ses getirmeye devam edecektir. Sizlerin bu anlaşılmaz tutumunuza bir tane STK temsilcisi bunlar doğru diyor dememektedir. O sivil toplum kuruluşlarında sizlerin de üyeleriniz vardır. Ne Bayramiç, ne Çanakkale Ziraat Odaları sizlerin değimiyle bu yok oluşu ne onaylamıştır nede turizmciler ve borsamız buna onay vermiştir. Bu kadar oda ve temsilciler bunun böyle olmadığını söylediği halde inatla ve ısrarla hala algı operasyonu yapmaya devam etmenizi halkımızda artık değerlendirmektedir” ifadelerini kullanmıştı.  CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Ölçek’in açıklamalarına yanıt verdi. Bölgenin Kazdağları olarak ele alındığını belirten Uyanık; “Ezine Peyniri, Bayramiç Beyazı ve bunun gibi marka olmuş besinlerimiz tehlike altındadır” dedi. Ölçek’i olaylara ‘at gözlüğü’ ile bakmakla eleştiren Uyanık; “Ezine Peynirimiz yok olmayacak demişsiniz; bu ürünün patentini okudunuz mu? Açıkça Kirazlı yazarken bu patent nasıl geçerli olmaya devam edecek?  Bunları görüp anlamanız için ilk önce at gözlüğünüzü çıkarmanız gerekir. Bizler sizlerden daha çok çevreciyiz diyen bir insan; ‘kesilen, katledilen ağaçları, siyanür ile zehirlenecek suyumuzu konuşmak yerine dağın adı ile uğraşmaz!” dedi. Uyanık,  Ölçek’in CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili, Kazdağlarını gezerek partisine gerekli ikazların yapması yönündeki sözlerine ise; “Sayın Ölçek bizim partimizi kendi partiniz ile lütfen karıştırmayınız. Cumhuriyet Halk Partisi’nde tek adam sistemi yoktur. Genel Başkanımızın illa gelip görmesi gerekmiyor. Kendisi Örgütlerine güvenen bir liderdir” şeklinde cevap verdi. 

Uyanık açıklamasında; “Kazdağı diye bahsedilen tek bir dağdır ve mitolojide İda olarak bilinir. Kaz dağları ise silsiledir ve Biga Yarımadası bir bütün olarak Kazdağları eko sisteminden beslenir. Kazdağları’ndaki su kaynaklarının Biga Yarımadası’nın neredeyse çoğu yerini beslediği ve Kuzey Ege’ye döküldüğünden dolayı, benzer yeraltı ve yerüstü suları ile beslenen coğrafya bilimsel olarak “Kazdağları Bölgesi” olarak ele alınır. Bunun için Ezine Peyniri, Bayramiç Beyazı ve bunun gibi marka olmuş besinlerimiz tehlike altındadır. Ezine Peynirimiz yok olmayacak demişsiniz; bu ürünün patentini okudunuz mu? Açıkça Kirazlı yazarken bu patent nasıl geçerli olmaya devam edecek?  Bunları görüp anlamanız için ilk önce at gözlüğünüzü çıkarmanız gerekir. Bizler sizlerden daha çok çevreciyiz diyen bir insan; ‘kesilen, katledilen ağaçları, siyanür ile zehirlenecek suyumuzu konuşmak yerine dağın adı ile uğraşmaz!’ Yeşili nasıl korurum diye cansiperane bir şekilde doğa düşmanlarıyla mücadele eder” dedi.
  
“Cumhuriyet Halk Partisi’nde tek adam sistemi yoktur”
Merkez İlçe Başkanı Uyanık, Ölçek’in Kılıçdaroğlu ilgili söylemlerine ise; “Sayın Ölçek bizim partimizi kendi partiniz ile lütfen karıştırmayınız. Cumhuriyet Halk Partisi’nde tek adam sistemi yoktur. Genel Başkanımızın illa gelip görmesi gerekmiyor. Kendisi Örgütlerine güvenen bir liderdir. Partisinin 1. olduğu, rekorlar kırarak kazandığı belediyeler ile sosyal demokrat anlayışın ayrımcılık yapılmadan uygulandığı Çanakkale’mize her zaman gelir, bizde onu halkımızla birlikte kucaklarız. Siz hiç merak etmeyin….” dedi.     (Eren Aşnaz)
Paylaş