havadurum

Uslu, "İpek Kürşat'ı koruyamayan devlet, sosyal devlet değildir"

492
Çanakkale Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısı 3 Kasım Perşembe günü gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Öte yandan Gökhan, su tasarrufuna dikkat çekerek, "Su tasarrufu çok önem arz ediyor. Şuanda Atik Hisar Barajı`nın doluluk oranı 25 milyon metreküp ile yüzde 46.4. Şuanda bir risk gözükmüyor. Kasım ve Aralık aylarıyla birlikte yağmurlar başladığında yüzde yüz doluluğa erişir diye temenni ediyorum. Yine de tasarruflu kullanmanın faydası var" ifadelerine yer verdi. İYİ Parti Meclis üyesi Av. Ahmet Uslu ise, geçtiğimiz hafta katledilen İpek Kürşat`ı anarak, "Çanakkale geçen hafta kentin hafızasına yıllarca işlenecek bir cinayete şahit oldu. Bu cinayetin öncesi de var. Ailenin avukatıyım. Tam bir yıl önce Fevzi Paşa Mahallesinde birkaç kişinin karıştığı ve bir kişinin öldüğü bir cinayet olayının sanığı olarak, Emre Kürşat tutuklandı. Emre Kürşat Akhisar Cezaevi`nde hala yargılanmayı beklerken, eşi İpek Kürşat`ın, olay akşamı evi talan edildi. İpek Kürşat bugün aramızda yok. Onu koruyamayan devlet, sosyal devlet değildir. Aileden aldığım bilgiye göre, 15 yaşındaki çocuklarının peşindeler. Onun için koruma talep ettik. Onun içinde koruma vermeyecekler. Umarım bu konuda bir konuşma daha yapmak zorunda kalmam" sözlerine yer verdi.
Gökhan, "Bu kitaplar bellek"
Gökhan meclis açılış konuşmasında Ekim ayı değerlendirmesinde bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mithat Atabay`ın `Çanakkale`de Kapı Komşumuz Yahudiler` kitabını tanıtarak, "Çanakkale`de uzun yıllar Yahudilerle birlikte yaşadık. Daha sonra onlar gittiler. İki üç aile kaldı. Belediye olarak da Atabay`a destek verdik. Bunlar bellek. Biz hatırlıyoruz ama bizden sonrakiler bunları hatırlamayacak" sözlerine yer verdi. 
 
"4 bin 107 yeni üniversite öğrencisi var"
Başkan Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi2nin 2022-2023 akademik açılış yılı programına katıldığını ifade ederek, "Üniversitemize aklın ve bilimin önderliğinde başarılı bir dönem geçirmelerini diliyorum. Açılış programında, üniversite çok güzel bir tercihte bulunmuşlar. Açılışta siyasetçi, öğretim görevlisi olur. Bu sene bir bilim adamı vardı. Uzay mühendisi Turgay Karakaş. Engel tanımayan bir bilim insanı. Beyin felci hastalığıyla dünyaya gelmiş ve Türkiye`nin ilk uzay mühendisi" dedi. Gökhan üniversiteye dair sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Şuan itibariyle 48 bin 309 öğrenci var. Merkez`de 4 bin 107 öğrenci gelmiş. Önemli bir nüfus. Bu arada öğrenci kart basım ve danışma merkezi açmıştık. Devamlı tutacağız. Öğretim dönemi boyunca açık duracak. 14 Kasım itibariyle de kampüslerde sıcak çorba ikramımıza başlayacağız." 
"Su tasarrufu çok önem arz ediyor"
Başkan Gökhan su tasarrufuna dikkat çekerek, "Su tasarrufu çok önem arz ediyor. Şuanda Atik Hisar Barajı`nın doluluk oranı 25 milyon metreküp ile yüzde 46.4. Şuanda bir risk gözükmüyor. Kasım ve aralık aylarıyla birlikte yağmurlar başladığında yüzde yüz doluluğa erişir diye temenni ediyorum. Yine de tasarruflu kullanmanın faydası var. Sulama konusunda Karacaören, Özbek tarafına Umurbey barajı su verecek. DSİ`nin bununla ilgili projesi vardı. Proje ihalesi yapıldı. Umarım bir an önce biter yapım ihalesine başlanır. Barajımızın bu bölümündeki sulamada, Atikhisar barajını daha rahatlatır diye düşünülüyor. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne, bir kanal da arıtma tesisinin çevresine kadar gelsin diye öneride bulundum. Kent büyüyor, kuraklık riski var. `Kullanmasak da vanası olsun` dedim. Tamam dediler" sözlerine yer verdi.
 
Uslu, "İYİ`ler iktidara aday bir parti oldu"
İYİ Partili Meclis Üyesi Av. Ahmet Uslu ise sözlerine, "5 yıl önce kapatılan salonlardan, söndürülen salon ışıklarından, konteynır ve traktör kasaları üzerinden, hitabetle başlayan; İYİ`ler hareketi bugün 5`inci yaşında iktidara aday bir parti oldu. Bütün İYİ`leri 5`inci yaş döneminde kutluyorum." 
"Çanakkale geçen hafta kentin hafızasına yıllarca işlenecek bir cinayete şahit oldu"
Avukat Uslu geçtiğimiz günlerde katledilen İpek Kürşat`ı anarak, "Çanakkale geçen hafta kentin hafızasına yıllarca işlenecek bir cinayete şahit oldu. Bu cinayetin öncesi de var. Ailenin avukatıyım. Tam bir yıl önce Fevzi Paşa Mahallesinde birkaç kişinin karıştığı ve bir kişinin öldüğü bir cinayet olayının sanığı olarak, Emre Kürşat tutuklandı. Akhisar Cezaevi`nde hala yargılanmayı beklerken eşi İpek Kürşat`ın, olay günü akşamı evi talan edildi. Çanakkale`den kaçmak zorunda kaldı. Lapseki`de boş bir ev buldu. Lapseki Cumhuriyet Başsavcılığına, el yazısıyla inanılmaz dram kokan, kendisi ve çocuklarının korunmasını istediği bir dilekçe verdi. Bu dilekçe Çanakkale Cumhuriyet Savcılığına 13 Ekim 2021 tarihinde havale edildi" dedi. 
 
"Onu koruyamayan devlet, sosyal devlet değildir"
Uslu, yaşanan cinayete dair, "Her gün ölüm korkusuyla yaşadı, her gün telefonla tehditler geldi. 6 Ocak 2022`de, nisan ayında, temmuz ayında bir koruma daha talep etti ve İpek Kürşat bugün aramızda yok. Onu koruyamayan devlet, sosyal devlet değildir. Aileden aldığım bilgiye göre, 15 yaşındaki çocuklarının peşindeler. Onun için koruma talep ettik. Onun içinde koruma vermeyecekler. Umarım bu konuda bir konuşma daha yapmak zorunda kalmam. Çanakkale`ye bu cinayet yakışmadı. Genel basına bu haber yansıyınca, Türkiye`nin her yerinden destek mesajları aldık. Hukuki olarak destek mesajları aldık. Hukuki olarak destek vermek için avukat arkadaşlarımız aradı. Çanakkale`den de bu desteği göremediğimizi de üzülerek beyan ediyorum" ifadelerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş