havadurum

Uslan’dan İhsanoğlu’na tam destek

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ında aralarında bulunduğu CHP heyeti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve CHP`nin ortak gösterdiği ‘çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu`nu dün gerçekleştirdiği ziyaretler ile kentte tanıtmaya devam etti.

554
 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Avukat Muharrem Erkek ile çok sayıda partinin yer aldığı heyet, dün kentte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak DİSK Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan`ı ziyaret eden heyet, daha sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği`ni de ziyaret etti. 12 yıldır iktidar olan AKP`nin adayını Cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklemeyeceklerini kamuoyuna açıklayan DİSK Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “12 senedir Türkiye`nin iş hayatına dinamitleri koyan AKP zihniyetinin adayını tabi ki desteklemeyeceğiz. Gerek Genel Merkezimiz gerekse biz çatı adayını desteklediğimizi ifade etmek istiyoruz. CHP`nin çatı aday belirleme konusundaki yapmış olduğu çalışmaları yakınen takip ettik. Sayın İhsanoğlu, sendikamızın genel merkezini ziyaret etti ve bu anlamda destek istedi. Biz de genel merkezimizle birlikte bu ziyaretten duyduğumuz memnuniyeti ve bize adayın doğru bir seçim olduğu konusunda verilen bilgiler ışığında bu konuyu kendi organlarımızda değerlendirdik ve Çanakkale yerelinde de DİSK Genel İş Sendikası olarak sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nu destekleme kararı aldık. Tarafımızı çok net bir şekilde ortaya koyduk” dedi.
 
Öner; “Tarihi bir adım atıldı”
Cumhurbaşkanlığı seçimine aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu`nu tanıtmak amacıyla kentte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini anımsatan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başladı. Bizlerde desteklediğimiz adayı hem tanıtmak hem destek arayışları içerisinde olmak üzere sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda köylerede gidiyoruz. Ülkemiz bir karanlığa doğru sürükleniyor. Dolayısıyla cumhurbaşkanı adayı ile ilgili iki büyük parti tarihi bir adım attılar. Bu demokrasi adına önemli bir adım” diye konuştu.
 
Gökhan; “Üç aday arasından kim Cumhurbaşkanı olmamalı?”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Öncelikle şu soruyu sormamız gerekir. Bu üç aday arasından kim Cumhurbaşkanı olmamalı? Olmalıdan ziyade olmamalıya bakmamız lazım. Bence, emeğe saygısı olmayan, bu noktada bütün emekçinin haklarını gerileten bütün uygulamaları hayata geçiren, özellikle taşeron işçilerle ilgili verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmeyen, sendikalaşmanın önünü tıkayan, ve emekten yana olmadığını bildiğimiz bir Recep Tayyip Erdoğan var. Bu nedenle Başbakanın, Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanı olmanın bir niteliği var. Cumhurbaşkanı ülkenin ve milletin bütünlüğünü koruyan, herkesin esenlikli bir biçimde bu ülkede yaşamasına ön ayak olan ve ülkeyi uluslararası camiada iyi temsil eden ve bunu savunan bir kişilik olması gerekir. Ama geldiğimiz noktada bakıyoruz ki, uluslararası camiada perişan olduk. Hiçbir itibarımız kalmadı” dedi.
Paylaş