havadurum

Üreticiler de Organik Pazar istiyor

Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın “Organik pazarın oluşturulması için alt yapımız var, başvuru olursa değerlendiririz” açıklamasına destek verdi. Ulus, “pazarın kurulması üreticimize büyük destek olur” dedi.

587
Ziraat Odası Çanakkale Şube Başkanı İlhan Ulus, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın organik pazar kurulması noktasındaki yaklaşımının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Ulus; “Organik pazar kurulması durumunda mutlaka faydalı olur” dedi.
 
Eceabat ve Gökçeada’da organik tarımın hızla geliştiğini, Ayvacık’ta zeytinyağı üzerine organik tarım çalışmaları yapıldığını ifade eden Ulus; “Oradan gelen arkadaşlarımızın ürünlerini satmaları anlamında oldukça faydalı olur. Onlarında pazar yerlerinde ürünlerini pazarlamaları adına bir imkan yaratılmış olur. Bu projenin gelişmesi için bizde katkı sunacağız. Organik tarımın geliştirilmesi için bir irade birliği var. Herkes gelişsin istiyor ama Çanakkale’de organik tarımın yapılacağı alanlar belli. Gökçeada organik tarım bölgesi. Eceabat’ın da belli bölgelerinde organik üretim yapılıyor. Çanakkale merkezde çok üretici yok. Organik ürünlerin satıldığı bir pazar olması iyi olur. Vatandaşların böylesi bir talebi desteklenmelidir.  Normal Pazar yerlerinde bizim üreticilere ayrılmış yerler var. Onun dışında bu üreticilerin yerlerinin haricinde organik pazar için yer ayılabilir mi? Sadece organik ürünlerin satıldığı ayrı bir pazar yaratılabilir mi? Bu konuların değerlendirilmesi, çıkacak sonuçlar temelinde bir yol haritası oluşturulmalıdır. Çanakkale halkının organik tarım ürünleri ile buluşturulması önemlidir. Vatandaşların olduğu kadar organik tarım üretimi yapan üreticilerimizin de faydalanacağı bir girişim olur.” dedi.
Paylaş