havadurum

Ural; “Diz boyu adaletsizlik, diz boyu yolsuzluk”

CHP Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural, Biga`daki orman işçilerini ziyaret ederek, “Diz boyu adaletsizlik, diz boyu yolsuzluk, elinden merası alınan köylü zor durumda, köy merası peşkeş çekilmiş hayvanını otlatacak merası yok” dedi.

703
CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Metin Ümit Ural, Biga`da orman işçilerinin yaşadığı bir çadır kenti kimsenin görmediğini, görmek istemediğini, belirterek “18-20 yıldır zor şartlarda yaşıyorlar, çocuklar taşıma sistemle taşınıyor, artık çözüm istiyorlar, bizimde elimizden tutan olsun diyorlar. Fakat duyan yok” dedi. Köy meralarının peşkeş çekildiğini iddia eden Ural, “Diz boyu adaletsizlik, diz boyu yolsuzluk, elinden merası alınan köylü zor durumda, köy merası peşkeş çekilmiş hayvanını otlatacak merası yok, parayı basan rüşveti veren köy merasına devlet desteğiyle sahip oluyor, bu düzene dur demek, AKP nin iktidarına son vermek ve CHP `nin halk iktidarın kurmak en büyük idealimdir, hepinizi mücadeleye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Hakça yaşam mücadelesi için varım
CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Metin Ümit Ural CHP’den aday adayı olmasının temel gerekçelerini de açıkladı. Ural, “13 yıldır ülkemizin üstüne kara bulutlar çöktü, karanlık her yeri kapladı. Bu durumda kurtuluş için hepimiz bir şeyler yapmak zorundayız. Ben kendi adıma sorumluluk alma ihtiyacı hissettim, CHP `yi iktidara taşımak için, umut dolu, inanç dolu, sevgi dolu dalgada bir damla olmaya hazır, aday adaylığımı açıkladım. Arkadaşlar; tüm yaşantım boyunca gördüm ki dünyada en kıymetli şey yaşamdır,yaşamaktır! yaşamak için de en kıymetli şey zaman. Onun için diyorum ki sahip olduğum en kıymetli şeyi; zamanımı, tüm canlıların hakça yaşama mücadelesine adamaya karar vererek aday adaylığı sürecine girdim. Sosyal demokrasi için adayım, iş, emek ve eşitlik için adayım, demokrasiyi araç değil, amaç yapmak için adayım, adalet ve özgürlükler için adayım, laiklik başta olmak üzere tüm Cumhuriyet kazanımları için adayım, partim ve partililerime, insana hizmet etmek için adayım” dedi.
Paylaş