Unutmadık, Seni özlem ile anıyoruz...

Önderliğinde yeniden yarattığın ülkemizde, değerlerinin önemini bugün daha çok hissetmekteyiz.
Atatürk’ün, işgal altındaki bir ülkeyi bağımsızlık bilincini geliştirip,halkın mücadelesini örgütleyerek; bağımsızlığına kavuşturup, çağdaşlaşma yolunda attığı adımlar ile yaratmış olduğu cumhuriyetin değerleri bugün alt üst edilmiş ve aynı zamanda çeşitli tehditler altındadır.

461
Şunun bilincindeyiz; seni anmak ilkelerine ve değerlerine sahip çıkarak Bağımsız, Demokratik, Çağdaş Türkiye için şimdi daha çok emek vermekten geçer.
 
Bu amaç ile mücadele eden basın olarak senin sözlerini bir kez daha hatırlatırız.
 
Hatırlatırız ki; 100’e yakın gazetecinin tutuklu olduğu koşullarda, basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı şu günlerde basın özgürlüğüne verdiğin değer herkese örnek olsun…
 
“Basının tam ve geniş hürriyeti iyi kullanmasının, ne derecede nazik bir vaziyet olduğunu söylemeye lüzum görmem. Her türlü kanuni kayıtlardan evvel bir kalem sahibinin ilme, ihtiyaca ve kendi siyasi telakkilerine olduğu kadar vatandaşların hukukuna ve memleketin, her türlü hususi telakkilerin üstünde olan, yüksek menfaatlerine de dikkat ve hürmet etmek manevi zorunluluğu, asıl bu mecburiyettir ki umumi düzeni temin edebilir. Bununla beraber bu yolda yanılma ve kusur olsa bile; bu kusuru düzeltecek etken ve vasıta; basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir."
 
KALBİMİZDESİN...
 
Olay Gazetesi
Paylaş