"Üniversitemizi Ar-Ge üniversitesi yapmak istiyoruz"

483
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Alper Şener, ÇOMÜ`nün Ar-Ge üniversitesi olması için elinden geleni yapacağını ifade etti. Şener, ÇOMÜ`nin her konu da zengin bir üniversite olduğunu, alanında deneyimli ve başarılı akademik kadrosuyla birlikte önümüzdeki süreçte Türkiye`deki üniversiteler arasında adından bahsettireceğini söyledi. Hükümetin Çanakkale`ye çok önem verdiğini anlatan Şener, "Yıllarca kentimizde konuşulan ve hayal edilen birçok proje bu dönemde başarılı bir şekilde hayata geçti. Çanakkale 1915 Köprüsü başta olmak üzere, tüneller, organize sanayi bölgeleri gibi bir çok proje Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarımız ve AK Parti Grup Başkan Vekilimiz ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan ve yine AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu katkılarıyla bir bir hayata geçirildi. Geçirilmeye de devam ediliyor. Çanakkalemiz, inanıyorum ki, rektör olarak atanmamızın ardından, üniversite olarak da hak ettiği yere gelecek. Kısa sürede önemli bilimsel çalışmalara imza atacak" dedi.
 
"Araştırma kapasitemizi arttırmamız lazım"
Şener, yeni dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer önemli kurum ve kuruluşlarla ortak projelere imza atmak istediklerini dile getirdi. Şener, ÇOMÜ`yü Ar-ge üniversitesi yapmak istediğini dile getirerek, "Kentimizdeki gelişmelere bağlı olarak üniversitemizi mutlaka Ar-Ge üniversitesi yapmak istiyoruz. Bu sayede hem Türkiye`den hem de dünyada daha fazla araştırma ve bilimsel çalışma yapan yerli ve yabancı öğretim üyemizi ağırlamış olacağız. Bilim insanları geliştirdikleri projelere daha fazla fon bulması sağlanacak. Çalışmalar sayesinde üniversite bünyesinde kurulan Teknoparkın daha aktif çalışmasını planlıyoruz. Araştırma Kapasitesini arttırmamız lazım; wos yayın sayısı, atıf sayısı, ulusal proje sayısı, ulusal projelerden elde edilen fon tutarı, uluslararası proje fon tutarı, ulusal ve uluslararası patent başvuru sayısı, ulusal patent belge sayısı, uluslararası patent belge sayısı, faydalı model/endüstriyel tasarım belge sayısı, doktora mezun sayısı ve doktora öğrenci sayısını arttıracağız" dedi.
 
"Etkileşim ve işbirliğinin artmasını sağlayacağız"
Ar-Ge üniversitesi olabilmek adına bilimsel araştırmalara hız kazandıracaklarını dile getiren Prof. Dr. Şener, "Etkileşim ve İşbirliğinin artması için; üniversite - üniversite işbirlikli yayın oranı, üniversite-sanayi işbirlikli yayın oranı, uluslararası işbirlikli yayın oranı, üniversite-sanayi işbirlikli patent belge sayısı, uluslararası işbirlikli patent belge sayısı, kamu fonları kapsamında üniversite-sanayi işbirlikli Ar-Ge ve yenilik projelerinden alınan fon tutarının ilgili proje sayısına oranı, kontratlı üniversite-sanayi işbirlikli Ar-Ge ve yenilik projelerinden alınan fon tutarının ilgili proje sayısına oranı, uluslararası öğrenci oranı, uluslararası öğretim üyesi oranı ve dolaşımdaki öğretim üyesi/öğrenci sayısının arttırılmasını sağlayacağız.
 
"Akreditasyon göstergelerini arttıracağız"
Şener son olarak Ar-Ge üniversitesi için yapılacak çalışmalara dair şu sözlere yer verdi, "Ayrıca Araştırma Kalitesini arttırmak istiyoruz. Incites dergi etki değerinde yüzde 50`lik dilime giren bilimsel yayın oranı, Incites dergi etki değerinde yüzde 10`luk dilime giren bilimsel yayın oranı, ulusal bilim ödülü sayısı, öğretim üyesi firma sayısı, öğretim üyesi başına düşen sci yayın sayısı, öğrenci/mezun firma sayısı, YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı öğrenci sayısı, TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı öğrenci sayısı, TÜBİTAK 1004 Teknoloji Platformu Projesi kapsamında alınan fon tutarı, bilimsel yayınların açık erişim yüzdesi, tezlerin açık erişim yüzdesi, dünya akademik genel başarı sıralamalarında (the- times higer education) ilk 500`e girme sayısı ve akredite edilmiş program sayısı, kurumsal akreditasyon göstergelerini arttıracağız."
(Haber Merkezi) 
Paylaş