havadurum

Üniversite Yönetimi’nden bir dizi ziyaret

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Genel Sekreter Mustafa Yollu ve Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Elçi’den oluşan heyet Tıp Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi’ni (FEF) ziyaret etti.

487
Üniversite yöneticilerinden oluşan heyetin ilk durağı öğleden önce Tıp Fakültesi oldu. Ziyarette Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Handan Işın Özışık Karaman, Doç. Dr. Mustafa Saçar ve Fakülte Sekreteri Abdulkadir Karasüleymanoğlu da hazır bulundu. Yeni yılın ilk günlerinde yapılan ziyarette 2011 yılının genel bir değerlendirmesi yapılırken, 2012 yılı için temenni paylaşımlarında bulunuldu.
 
Palabıyık: "Hep Birlikte Başaracağız"
Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Tıp Fakültesi’nin kendileri için çok önemli olduğunu vurgularken yeni yılda da Tıp Fakültesi’nin büyüme trendinin devam etmesini temenni etti. Palabıyık; “Bu dönemde de gerek hizmet binamızın gerekse hastane binamızın inşaatı için, elimizden geleni yapacağız.  Bu anlamda sizlerin desteği önemli. Hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.
 
Dekan Prof. Dr. Hüseyin Özdemir ise; “Tıp Fakültesi olarak oldukça iyi gidiyoruz. Ufak tefek sıkıntılarımız olsa da gerek idari gerekse akademik olarak başarılı olduğumuza inanıyorum. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren yönetim şeffaflığını sağlamak için çalıştık. Bunun için de ciddi bir mesafe kat ettik. Öte yandan Tıp Fakültesi’nde neredeyse her 3 öğrenciye 1 öğretim üyesi düşüyor. Bu oran üniversiteler arasında bir rekor sayılabilir.  Tabi bunda üniversite yönetimin Tıp Fakültesi’ne verdiği önemin de büyük payı var” diye konuştu.
 
Prof. Dr. Hamit Palabıyık ve beraberindeki heyet Tıp Fakültesi’nde bir takım incelemenin ardından fakülteden ayrıldı. Öte yandan Üniversite Yönetimi, Fen Edebiyat Fakültesi`ni de ziyaret etti.
Paylaş