havadurum

Üniversite Hastanesi Çanakkale’de poliklinik açacak

ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından boşaltılacak binaya poliklinik açarak hizmet vermeye başlayacak. Belediye meclisinde görüşülen imar plan tadilatı konusu oyçokluğu ile kabul edildi. Son söz koruma kurulunda...

686
Zafer Meydanı, ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ÇOMÜ Güzel sanatlar Fakültesi tarafında kullanılan ve bir süre sonra boşaltılacak alana Tıp Fakültesi uygulama ve araştırma hastanesi 20 poliklinik açmayı planlıyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkale halkı kepeze giderken eziyet çekiyor. Bunu önlemeliyiz” dedi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Murat Coşar da “3. Basamak sağlık hizmeti veriyoruz.20 adet poliklinik açacağız. 20 ana branşta hizmet vereceğiz. İnsanlar o çileyi çekmesin istiyoruz” dedi.
 
“Tıp Fakültesine destek olalım”
Belediye meclis toplantısında gündeme gelen konu hakkında bilgiler veren belediye başkanı Ülgür Gökhan, “Yeni tıp fakültesi yapılıncaya kadar poliklinik hizmetlerinin bir bölümü Çanakkale de yapılacak. Bunun faydalı olduğunu düşünüyorum. Kepezdeki hastane merkezinde ciddi yoğunluk var. Bina yetersiz. Sadece hafta içi poliklinik hizmeti vermek için kullanmak istiyorlar. Çanakkale halkına da yararı olacaktır” dedi.
 
Gökhan şunları söyledi;  “Tıp fakültesi kendi içerisinde gelişemiyor. Hastane bahçesine yapılan binalar çözüm olmuyor. Çanakkale de devlet hastanesi projesi var. Üniversite tıp fakültesi için destek istedi ama maalesef işadamları kafasını çevirip bakmadı. Kimse destek vermedi. Bu geçici bir çözümdür. Çanakkale halkı hastaneye giderken sıkışıklıkta eziyet çekiyor. Sıkışıklığı gidermek istiyorlar.”
 
“Tarihi yerler insanla yaşar”
ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastane Başhekimi Doç. Dr. Murat Coşar da yaptığı konuşmada hastane binasının yetersiz kaldığını ifade ederek; “3. Basamak sağlık hizmeti veriyoruz.20 adet poliklinik açacağız. 20 ana branşta hizmet vereceğiz. İnsanlar o çileyi çekmesin istiyoruz. Tarihi yerler insanla yaşar. Orası tarihi bir bölge ama insanları oraya getirmezseniz bir anlamı olmaz. Kentin doğasında insan var. Oraya 20 poliklinik açılması demek oraya hareket getirecektir. Sağlıkta hizmet insanın ayağına götürülmeli” dedi
 
Son Söz Koruma kurulunda
Meclis toplantısında meclis üyeleri de görüşlerini dile getirdi. AKP meclis üyesi Hakan Vural “Tıp fakültesi nimettir. Üniversiteye daha çok destek vermeliyiz” derken CHP’li Belediye Meclis üyesi Mehmet Çetin Ersan, “Üniversitenin şehre girmesine gerek yoktur. Halk eğitim merkezini yakınında aile sağlığı merkezi var. Eski haliyle kalmalıdır” dedi. CHP’li bir başka üye Mehmet Emin Şevik ise “Öneri iyi canı gönülden destekliyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Oylamada bölgedeki imar plan değişikliği teklifi 20 kabul 3 çekimser oyla kabul edildi. Ancak son kararı Koruma Kurulu verecek.
Paylaş