"Umut ve dayanışma ile nice 8 Mart'lara..."

364
Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nde açıklamada bulundu. Açıklamaya çok Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Ali Aydın Çalıdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılım gösterdi. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Didem Gürdoğan, 6 Şubat tarihinden itibaren meydana gelen depremlerde yaşamını yitiren yurttaşları anarak sözlerine başladı. Gürdoğan, "Tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere, emeği için mücadele veren, emekçi kadınları ve 6 Şubat Maraş merkezli, 20 Şubat ise Hatay merkezli 11 ilimizde meydana gelen deprem sonrasında hayatlarını kaybeden bütün insanları, kadınları ve çocukları saygıyla anıyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
"Acımız tarifsiz"
Gürdoğan, "Yasımız ve acımız tarifsizdir. Ülkemiz Cumhuriyet tarihinde bir depremler zinciri yaşadı ard arda iki deprem ve artçı şoklarla topraklarımız sarsıldı. Deprem sadece yer ve zemini sarsmıyor. Üzerinde bulunan bütün yapı sarsılıyor; kültür, sosyokültürel yapı, , ekonomi, insanlar, aileler, insanların beklentileri sarsılıyor. Ama en büyük sarsılma ise gerçekten insanların yüreklerinde ki sarsılmadır" diye belirtti.
 
"Kadın mücadelesi, şiddetle hesaplaşma mücadelesidir"
Kadın Meclisi Başkanı Gürdoğan, depremlerin ardından dayanışmanın ve afete hazırlıklı olmanın öneminin bir kez daha açığa çıktığını hatırlatarak, "Günümüz dünyasında salgın hastalıklar, ekonomik krizler, doğal afetler, savaşlar ve göçler devam etmekteyken en çok kadınların hayatının her alanında oldukça olumsuz koşullar altında yaşam mücadelesi verdiğini görmekteyiz. Bizler biliyoruz ki kadın mücadelesi aynı zamanda kadınlara yönelik tacizle, tecavüzle, şiddetle hesaplaşma mücadelesidir. Ne yazık ki dünyada ve ülkemizde özellikle çocuk istismarı, 19 yaş altı doğurganlık, kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, sosyal-ekonomik alanda kadın-erkek eşitsizliği, adaletsizliği gibi konularda da hala gündem çok dolu ve bu yüzyılda da devam ettiğini görmekteyiz. Kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin önüne geçilmesinde eğitim, sağlık, adalet, güvenlik ve sosyal hizmet birimlerinin işbirliği halinde çalışması önem arz etmektedir" sözlerine yer verdi.
"Gün sarsılan yüreklerimizi gönül birliğiyle sarmak günü"
Gürdoğan son olarak konuşmasına şu sözleri ekledi, "Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak; Kentimizde yaşayan tüm kadınların toplumsal yaşamda etkin hale getirilmesi, kadının hak ve hukukun korunması, din, dil, ırk, kültür, sınıf, eğitim ve düşünce farkı gözetmeksizin kent içinde ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarının sağlanması için gönüllülük temelinde çalışmalarını bütüncül ve kapsayıcı bir biçimde sürdürmektedir. Bu yıl ki temamızı Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak; Deprem bölgesinde kaybettiğimiz tüm kadınlara ve ailelerini kaybeden çocuklara ayrıca enkaz sonrası uzuvlarını kaybeden kadınlara ve çocuklara atfediyoruz."
(Damla Yeltekin)
 
Paylaş